Як варити солодку кукурудзу
Час її приготування зазвичай становить 10 – 15 хвилин (під кришкою) з моменту закипання, але може змінюватися, залежно від розміру і кількості качанів
Важливо не перевищувати рекомендований час варіння, щоб кукурудза не затверділа.
Також не досолюйте окріп. Варіння кукурудзи в підсоленій воді зробить її твердою, що негативно вплине на текстуру та смак. Замість солі спробуйте цукор. Додавши його у воду (приблизно 2 столові ложки цукру на 4 кукурудзяні качани), ви підкреслите природний смак кукурудзи, надаючи їй ніжну солодкість.
Після приготування, поки кукурудза – ще тепла, її можна сміливо приправити сіллю або іншими спеціями. Часто для аромату додають шматочок вершкового масла, яке повільно розтане на ній.
Галина ГОНОРОВА.
Читайте також: «11 серпня: яке сьогодні свято й що не можна робити».