Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Кабачки «по-турецьки» від м’яса не відрізнити

Справді, пальчики оближеш!

Фото із сайту novastrava.com.

Кабачки «по-турецьки» від м’яса не відрізнити

Є багато смачних способів приготування кабачків. Для нових смакових вражень спробуйте турецький рецепт, який ми рекомендуємо. Час готування страви – лише година

Кабачки дуже нагадуватимуть м’ясо. Вони точно сподобаються усім вашим рідним.

Кабачки в клярі

Інгредієнти (на 10 порцій)

– 2 кабачки;
– сіль, чорний і червоний перець до смаку;
– 3 яйця;
– 100 грамів чедеру;
– 5 столових ложок панірувальних сухарів;
– 2,5 столових ложок борошна;
– 80 мілілітрів олії.

Для соусу:

– 4 столові ложки йогурту без наповнювача;
– 1 огірок;
– 1 зубчик часнику;
– сіль, перець до смаку.

Реклама Google

Приготування:

1. Кабачки помийте та почистіть. Один наріжте пластинками, посоліть, поперчіть з двох сторін і залиште на 15 – 20 хвилин.

2. Другий кабачок натріть на середню терку, посоліть і також залиште на 15 – 20 хвилин.

3. Яйця вбийте в глибоку тарілку, додайте сіль, червоний і чорний перець, а також натертий сир. Перемішайте.

4. З’єднайте в окремій тарілці панірувальні сухарі та борошно.

5. З кабачкових пластинок злийте рідину, обваляйте їх по одному в сухарях та залийте яєчно-сирною масою.

6. Розігрійте пательню з олією і викладіть в неї кабачки. Закрийте кришкою і смажте 4 – 5 хвилин на середньому вогні з кожного боку. Викладіть підсмажені кабачки на паперові рушники.

7. З натертих кабачків відтисніть сік, додайте до них яєчно-сирну масу і суміш панірувальних сухарів з борошном, що залишилися. На пательню з олією ложкою викладіть кабачкову масу у формі оладок. Накрийте кришкою і смажте на середньому вогні 4 – 5 хвилин з кожного боку. Викладайте на паперові рушники.

8. З’єднайте йогурт, натерті на дрібній терці огірок і часник. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Подавайте кабачки з соусом.

Джерело: smachnonews.24tv.ua.

Ольга КОТІВ.

Читайте також: Чи можна дітям їсти … «дитячі» сосиски.

Telegram Channel