Кабачки «по-турецьки» від м’яса не відрізнити
Є багато смачних способів приготування кабачків. Для нових смакових вражень спробуйте турецький рецепт, який ми рекомендуємо. Час готування страви – лише година
Кабачки дуже нагадуватимуть м’ясо. Вони точно сподобаються усім вашим рідним.
Кабачки в клярі
Інгредієнти (на 10 порцій)
– 2 кабачки;
– сіль, чорний і червоний перець до смаку;
– 3 яйця;
– 100 грамів чедеру;
– 5 столових ложок панірувальних сухарів;
– 2,5 столових ложок борошна;
– 80 мілілітрів олії.
Для соусу:
– 4 столові ложки йогурту без наповнювача;
– 1 огірок;
– 1 зубчик часнику;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
1. Кабачки помийте та почистіть. Один наріжте пластинками, посоліть, поперчіть з двох сторін і залиште на 15 – 20 хвилин.
2. Другий кабачок натріть на середню терку, посоліть і також залиште на 15 – 20 хвилин.
3. Яйця вбийте в глибоку тарілку, додайте сіль, червоний і чорний перець, а також натертий сир. Перемішайте.
4. З’єднайте в окремій тарілці панірувальні сухарі та борошно.
5. З кабачкових пластинок злийте рідину, обваляйте їх по одному в сухарях та залийте яєчно-сирною масою.
6. Розігрійте пательню з олією і викладіть в неї кабачки. Закрийте кришкою і смажте 4 – 5 хвилин на середньому вогні з кожного боку. Викладіть підсмажені кабачки на паперові рушники.
7. З натертих кабачків відтисніть сік, додайте до них яєчно-сирну масу і суміш панірувальних сухарів з борошном, що залишилися. На пательню з олією ложкою викладіть кабачкову масу у формі оладок. Накрийте кришкою і смажте на середньому вогні 4 – 5 хвилин з кожного боку. Викладайте на паперові рушники.
8. З’єднайте йогурт, натерті на дрібній терці огірок і часник. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Подавайте кабачки з соусом.
Джерело: smachnonews.24tv.ua.
Ольга КОТІВ.
Читайте також: Чи можна дітям їсти … «дитячі» сосиски.