Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
Переговори про передання Patriot почалися ще за Трампа – заступник голови адміністрації Порошенка

ЗРК Patriot.

Волинь-нова

Переговори про передання Patriot почалися ще за Трампа – заступник голови адміністрації Порошенка

Переговори між Україною та США щодо передання систем протиповітряної оборони Patriot розпочалися ще за адміністрації 45-го президента Дональда Трампа. Про це в інтерв'ю LIGA.net повідомив Костянтин Єлісєєв, надзвичайний та повноважний посол України, представник України при Євросоюзі у 2010-2015 роках, заступник голови Адміністрації президента Петра Порошенка у 2015-2019 роках

«Саме при адміністрації Трампа ми почали вже діалог про отримання Україною перших систем Patriot», – заявив він.

За словами Єлісєєва, Порошенко та Трамп зустрілися на полях саміту НАТО у 2017 році – тодішній український лідер подякував за рішення передати «Джавеліни», а також порушив питання, що «треба йти далі».

Експосадовець заявив, що у той момент Україна вперше порушила питання про отримання систем Patriot: «Бо тоді розуміли, що потребує посилення система ПП»

У відповідь Трамп доручив тодішньому раднику з питань національної безпеки Джону Болтону працювати з українською адміністрацією – і, стверджує Єлісеєв, вони разом працювали для діалогу про отримання Patriot, а також обговорювали інші озброєння. «Тобто, якщо чесно, то можна працювати [з Трампом]. Звичайно, це дуже непросто...», – підсумував колишній заступник голови Адміністрації президента.

Telegram Channel