Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
«Янголятко Туска»: скандал довкола українки та прем’єра Польщі

«А я… не просто українка, україночка…». Симпатична ж помічниця у польського прем’єр-міністра.

Фото із сайту expert.in.ua.

«Янголятко Туска»: скандал довкола українки та прем’єра Польщі

Помічниця Дональда Туска Крістіна Вороновська (обоє – на фото), яка має українське походження, вже декілька днів перебуває у центрі уваги польської преси та соцмереж

Із салону краси – в парламент

На українку звернули увагу опоненти польського прем’єра, зокрема представники партії «Право і справедливість», а також їхні прихильники. У соцмережах почали з’являтися дописи, що ставили під сумнів кваліфікацію Крістіни Вороновської, оскільки до Сейму вона працювала в салоні краси. Також їй закидають зв’язки з росією через батька, який служив у радянській армії, і через далеких родичів у рф.

Історію про таємничу асистентку Туска, а також її фото винесли на перші шпальти кілька польських таблоїдів, зазначає ВВC Україна. Видання Fakt запитує, ким є «янголятко Туска», а Gazeta Polska пише про «косметологиню з російськими зв’язками».

Чи має достатню кваліфікацію для роботи у парламенті людина, яка спеціалізується на бровах? Такі питання до польського прем’єра ставлять в соцмережах. Адже, згідно з інформацією про помічницю Крістіну Вороновську на сайті Сейму, до роботи у польському парламенті вона працювала у салоні краси «Dream of beauty» у Варшаві.

Вороновська є помічницею депутата Дональда Туска. Саме депутата, а не прем’єра. Адже до того, як він став прем’єром, Туска обрали до Сейму.

Крістіні Вороновській – 34. Вона народилася у Польщі у 1989 році, коли її батько служив у радянській армії. Пізніше її родина переїхала до України. Тут вона закінчила університет, але невідомо, який саме. Деякий час жила в Україні, працювала у банківській сфері. З 2018 року переїхала до Польщі.

Якби вона поїхала б із салону краси збирати полуницю, ніхто на це ніякої уваги не звернув би.

Судячи з цитат з її інстаграму, Вороновська писала, що є українкою – #ukrainiangirl, а також називала себе полькою. Зараз акаунт Вороновської, що мав 70 тисяч підписників, заблокований. Багато повідомлень польських коментаторів, присвячених

Вороновській, супроводжувалися її відвертими фото з інстаграму. Також у соцмережах поширюють фото з її соцмереж із запитанням, звідки у косметологині сумка Louis Vuitton за 10 тис. злотих (100 тис. грн)?

Що кажуть у Туска

Правоохоронці запевняють, що після того, як Дональд Туск став прем’єром у грудні минулого року, людей із його оточення перевірили. Зокрема, і Крістіну Вороновську.

Ця перевірка – дуже ретельна, як розповів Яцек Добжинський, речник Міністерства внутрішніх справ.

Зі спростуванням інформації щодо Вороновської був змушений виступати і керівник канцелярії прем’єр-міністра Польщі Ян Грабець. Він також запевнив, що жінку перед прийняттям на роботу до Сейму перевірили спецслужби. Політик каже, що

Вороновська не має доступу до жодних конфіденційних даних. Зараз у Сеймі вона організовує роботу парламентарів.

Реклама Google

«Крістіна працює з нами у «Громадянській платформі» з 2022 року. Її взяли на посаду секретаря, коли ми шукали нових людей для розширення офісу перед виборчими кампаніями», – розповів Грабець.

За його словами, вона закінчила економічний факультет в Україні та працювала там у банківській сфері. У Польщі не змогла знайти роботу за фахом, тому влаштувалась у салон краси. У 2022 році, відгукнувшись на оголошення, вона прийшла працювати до «Громадянської платформи».

Він додає, що Вороновська швидко звикла до партійної роботи. Згодом почала керувати одним із секретаріатів і успішно організовувала зустрічі для депутатів. За словами керівника канцелярії прем’єра, Крістіна дуже гарно працювала і на початку цього року, коли створювали парламентський офіс Туска, її рекомендували для роботи у Сеймі.

Ян Грабець розповідає, що особисто рекомендував Вороновську. Вона працює помічницею депутата за контрактом.

Попри те, скандал триває, і, кажуть, вже завдав іміджевого удару по Дональдові Туску. Подробиці життя українки  продовжують смакувати таблоїди. «Річ Посполита» пише, що деякі представники секретних служб навіть закликають звільнити Крістіну Вороновську.

Але, видно, тут справа не в її організаторських здібностях, бо до них ніхто претензій не висловлює. І навіть не в різкій зміні сфери діяльності, адже будь-хто міг відгукнутись на оголошення. Річ у тім, що вона – українка, яка витримала конкуренцію з місцевими у боротьбі за хороше місце роботи. Якби вона поїхала б із салону краси збирати полуницю, ніхто на це ніякої уваги не звернув би.

Джерело: bbc.com/ukrainian.

Ліна ВОГОНЬ.

Читайте також: Нацгвардієць з Волині освідчився коханій під час фестивалю на Світязі (Відео)​.

Telegram Channel