Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
У двох навчальних закладах Волині подбали про комфорт та безпеку школярів (Фото)

Безпека понад усе!

Фото: facebook.com.

У двох навчальних закладах Волині подбали про комфорт та безпеку школярів (Фото)

На Волині органи місцевого самоврядування та навчальні заклади продовжують облаштовувати захисні споруди там, де це необхідно

Зокрема, підготували укриття до нового навчального року у Камінь-Каширському ліцеї №1 ім. Євгена Шабліовського та Камінь-Каширському ВПУ.

Про це повідомляє Юрій Погуляйко – голова Волинської обласної державної адміністрації.

В опорному закладі «Камінь-Каширський ліцей імені Євгена Шабліовського» навчається 1265 учнів. Установа має укриття, яке відремонтували коштом місцевого бюджету. Загальна площа захисної споруди – 690 кв.м. Аби діти мали можливість продовжувати навчання під час повітряних тривог, в укритті облаштовані найпростіші класні кімнати. Є система вентиляції, вбиральні, враховані усі вимоги протипожежної безпеки.

Навчальний заклад бере участь у проєкті «Базова кухня», в рамках реалізації стратегія реформування системи шкільного харчування. Наразі там триває капітальний ремонт харчоблоку. Загальна вартість проєкту – понад 10 млн грн.

Камінь-Каширське вище професійне училище одне із кращих закладів професійної освіти на Волині. Там є два сучасних навчально-практичних центри. Перший – для підготовки робітників з професії «Електрогазозварник». Другий – навчально-практичний центр сучасних харчових технологій.

У межах проєкту «School Chef’s Training Hubs Development» та реформи шкільного харчування у травні цього року на базі училища відкрито кулінарний хаб. Два кухарі-кондитери підвищили кваліфікацію у Львові й тепер там навчають кухарів з усієї області готувати відповідно до оновленого шкільного меню.

З метою забезпечення очного навчання заклад має захисну споруду цивільного захисту, що розташована в частині підвального приміщення. У ВПУ відремонтували укриття власними силами. Його площа – 537 кв.м, розраховане на 504 людини. Приміщення обладнане припливно-витяжною системою вентиляції. В укритті знаходиться резервний генератор, наявні два санвузли, медичний кабінет, запаси питної води.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Громада на Волині передала 5 дронів на підтримку захисникам.

Реклама Google

Telegram Channel