Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
Чому 90% фортифікацій так і не добудовано?

«Ми маємо нарешті побудувати надійну лінію оборони».

Фото із сайту 5.ua.

Чому 90% фортифікацій так і не добудовано?

Якщо ми прагнемо перемоги України, зупинити ворога, то маємо захистити наших воїнів.

Робити це повним забезпеченням військових, фортифікаційними спорудами, посиленими мінними полями, FPV-дронами, засобами РЕБ і такими системами ПБТР, як «Ай-Петрі». А не зупиняти ворога тілами, «м’ясними» чи «зустрічними» штурмами. 

Починаючи від Авдіївського напрямку і закінчуючи Вовчанськом, країна побачила, що фортифікації – відсутні. І яка за це страшна плата – десятки, а то й сотні життів наших воїнів. 

Із лютого «Європейська Солідарність» вимагала перевірити якість побудови укріплень, створивши в парламенті тимчасову спеціальну комісію. Домоглися цього лише в кінці травня. 

Та майже за три місяці роботи комісії не вдалося в повному обсязі отримати необхідну інформацію, а останні три тижні вона взагалі не збиралася. Поясню, чому: усі комісії, які очолює влада, «слуги», створюються лише для того, щоб забалакати певні питання, утаємничити, відмазати владу.

Тому ми й досі не знаємо, куди ділися 38 мільярдів гривень на фортифікації, коли 90% будівництва не завершено. 

Далі так тривати не може – занадто висока плата.

Ми маємо нарешті побудувати надійну лінію оборони, зупинити корупцію при проведенні тендерів та прийняти закон про мотивацію військових, який подала «Європейська Солідарність».

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності».

Читайте також: Порошенко про вимогу заборони рпц: відтермінування цього рішення – злочин.

Реклама Google

Telegram Channel