Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
У Львові жінка народила п’яту дитину: їй вп’яте зробили кесарів розтин

«Діти — це мій сенс життя, покликання і місія».

Фото ВЗ.

У Львові жінка народила п’яту дитину: їй вп’яте зробили кесарів розтин

Унікальну операцію виконали фахівці Лікарні Святої Анни Першого медоб'єднання Львова

38-річна Галина Карп’як — із села Бачів, що на Львівщині. Вони з чоловіком завжди мріяли мати велику родину, адже самі зростали в багатодітних сім'ях. Їхня первістка зʼявилася на світ шляхом кесарева розтину — через медичні покази. Потім так чином народилися ще дві донечки. Утім, батьки мріяли ще й про сина. Попри застереження лікарів і небезпеку ще однієї операції, Галина з чоловіком наважились спробувати. І четверта вагітність таки подарувала їм довгоочікуваного сина, пише ВЗ.

Торік Галина дізналася, що знову при надії. Попри позапланову вагітність і небезпеку для свого життя, жінка навіть не допускала думки про аборт. І жоден лікар її б на це не вмовив.

«Діти — це мій сенс життя, покликання і місія. Мені б не піднялася рука. Я кожного ранку встаю в шостій ранку: прибираю, перу, готую їм їжу. Це фізично дуже складно. Попри це я роблю це щодня з радістю, бо відчуваю ту найщирішу дитячу любов і увагу,» — розповіла про материнство Галина.

Попри всі ризики, пʼята вагітність минала добре. Галина стояла на обліку в місцевій лікарні, але народжувати від самого початку планувала лише у Львові - в Лікарні Святої Анни, що більш відома серед містян як пологовий на Мечникова. Адже тут працює лікарка, якій багатодітна мама беззастережно довіряє.

Ірина Кухаєвич, лікар акушер-гінеколог Лікарні Святої Анни зазначив: «Я працюю в цій лікарні вже понад 20 років. У моїй практиці такий випадок трапився вперше — пʼятого кесарева. Оперувала вагітних максимум вчетверте. Утім щоразу — це неабиякий медичний виклик. Такі операції вимагають високої кваліфікації та підготовки. Ми завжди ретельно готуємося до таких випадків, проводимо додаткові обстеження і залучаємо до втручання велику команду, аби зберегти здоров’я і матері, і дитини».

30 липня шляхом кесаревого розтину народилася пʼята дитина і другий хлопчик у родині Карпʼяків. Він народився на 37-му тижні вагітності вагою 2800 г і зростом 50 см. Ім'я для хлопчика обирали старші діти — назвали братика Максимом.

Реклама Google

Telegram Channel