Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
У Луцьку відбудеться благодійний концерт «Симфонія Криму. Повернення»

Волинь-нова

У Луцьку відбудеться благодійний концерт «Симфонія Криму. Повернення»

У кожного з нас свої спогади про Крим. Але що ми знаємо про культуру Криму, кримськотатарську симфонічну музику? Лучани та гості міста можуть дізнатися про неї більше, відвідавши благодійний концерт «Симфонія Криму. Повернення»

У виконані Національного президентського оркестру під орудою Ділявера Османа прозвучить симфонічна музика однієї з найяскравіших сучасних кримськотатарських композиторок Ельвіри Емір та поезія польського класика Адама Міцкевича, власне «Кримські сонети» (у перекладі Максима Рильського), написані митцем під враженням від його двомісячної подорожі Кримом.

Всеукраїнський тур «Симфонія Криму. Повернення» покликаний не тільки познайомити з кримськотатарською академічною симфонічною музикою високого ґатунку, але й підкреслити єдність країни, відкрити двері до недоступних сьогодні, через тимчасову окупацію Криму рф, – культурних скарбів півострова. А також представити культуру кримськотатарського народу, як частину не лише українського культурного поля, а й загальноєвропейського та світового, інформують у Волинській ОВА.

Не пропустіть унікальну можливість доторкнутися до культури Криму та наблизити його повернення!

Коли

15 серпня о 18:00

Де

Волинський академічний український облмуздрамтеатр ім. Тараса Шевченка

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації за посиланням https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdRHHmo4RaQhI.../viewform.

 

 

Telegram Channel