Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
«Буде гарно – будемо практикувати»: у Луцьку посіяли багаторічні трави

Богдан Сімонов.

Фото Суспільне Луцьк.

«Буде гарно – будемо практикувати»: у Луцьку посіяли багаторічні трави

9 серпня у Луцьку волонтери засіяли багаторічними польовими травами ділянку поблизу скверу «Профспілковий»

Цим рослинам потрібен мінімальний догляд, тому обслуговування ділянки не буде затратним для міста. Про це розповів Суспільному учасник ініціативи Богдан Сімонов.

«Трави треба буде лише на початку сезону скосити і все. Далі воно саме наростає і не потрібно з ним більше нічого робити. Крім того, воно є самонасіяним — після першого сезону буде ущільнюватись сам прошарок газону, його буде ставати більше і більше», — додав волонтер.

Площу під посів рослин підготували робітники комунального підприємства «Парки і сквери Луцька»., Як розповів Суспільному директор Олександр Михалусь, це перший такий досвід посіву різнотрав’я в місті. «Побачимо. Зійде, буде гарно – будемо практикувати це в громаді. Хотіли б ще в деяких локаціях, але визначимо», — сказав посадовець.

Насіння, яке використали волонтери — німецьке. Його придбали за кошти німецьких грантодавців, витратили на це 2,5 тисячі гривень.

Два тижні тому, розповів Богдан Сімонов, волонтери засадили багаторічними рослинами та різнотрав’ям сквер у Нововолинську. Кількість таких локацій сподівається, збільшать.

Реклама Google

Telegram Channel