Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
Росія заблокувала месенджер Signal

Роскомнагляд обмежив доступ до месенджера Signal на території Росії.

Фото Главком.

Росія заблокувала месенджер Signal

Доступ до месенджера Signal обмежений у зв'язку з нібито порушенням вимог російського законодавства

Роскомнагляд обмежив доступ до месенджера Signal на території Росії. Про це повідомили пресслужба відомства, пишуть російські ЗМІ.

«Доступ до месенджера Signal обмежений у зв'язку з порушенням вимог російського законодавства, виконання яких необхідне для запобігання використанню месенджера з терористичною та екстремістською метою», – заявила пресслужба.

Зазначимо, що російські користувачі почали скаржитися на збої в роботі сервісу вдень 9 серпня. Месенджер перестав відкриватися без VPN або ввімкнення режиму обходу блокувань.

Signal вважається одним із найбезпечніших месенджерів. Сервіс використовує наскрізне шифрування для дзвінків, обміну повідомленнями та файлами, що дає змогу захистити їх від перехоплення оператором стільникового зв'язку і спецслужбами. Крім того, месенджер отримує і зберігає мінімум даних про користувачів порівняно з іншими сервісами.

Нагадаємо, російська влада обмежили роботу YouTube, понизивши швидкість доступу до сервісу до рівня, еквівалентного блокуванню, пише Главком.

Реклама Google

Telegram Channel