Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
Чи дозволить українка Ірина Коляденко розцвісти Сакурі в Парижі?

Помстилася: у півфіналі вагової категорії до 62 кг Ірина Коляденко перемогла представницю Киргизстану Айсулуу Тінібекову – 9:2, якій поступилася на попередній Олімпіаді – 0:10.

Фото із сайту gettyimages.com.

Чи дозволить українка Ірина Коляденко розцвісти Сакурі в Парижі?

Нам так сьогодні потрібне «золото» від нашої 25-річної борчині з Ірпеня, щоб втриматися у ТОП-20 кращих збірних Олімпіади-2024. Але у вирішальному поєдинку проти неї виступить японка Сакура Мотокі, а ми їм, як правило, – програємо... Тож молитви українців сьогодні мають бути особливими

10 серпня у 15-й день Олімпійських ігор 2024 у Парижі буде розіграно 39 комплектів медалей – рекордну кількість за всі ХХХІІІ Олімпійські Ігри.

Збірна України, яку на літній Олімпіаді-2024 представляють 140 спортсменів у 23 видах спорту, має 11 нагород.

Фехтувальниця Ольга Харлан стала бронзовою призеркою в особистому турнірі шаблісток, а Сергій Куліш здобув «срібло» у стрільбі з гвинтівки з трьох положень.

Перше золото в скарбничку України принесли фехтувальниці. Українська команда з шаблі в складі Ольги Харлан, Олени Кравацької, Аліни Комащук та Юлії Бакастової здолала Південну Корею в фіналі з рахунком 45:42.

У дев'ятий день Олімпійських ігор українські легкоатлети завоювали три медалі. Ярослава Магучіх стала золотою призеркою, а Ірина Геращенко бронзовою в стрибках у висоту. Михайло Кохан також посів третє місце у метанні молота.

У 10-й день срібним призером став гімнаст Ілля Ковтун за підсумком вправ на паралельних брусах, а в 12-й Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном у боксі.

Нарешті, у 13-й день ще двома нагородами медальну скарбничку «синьо-жовтих» поповнили борці греко-римського стилю: Парвіз Насібов здобув «срібло», а Жан Беленюк – «бронзу».

Срібну медаль до скарбнички збірної України додали українські веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Рибачок, які фінішували другими в каное-двійці на 500 метрів.

Читайте також: Приніс «золото» Болгарії, а «відчуває себе українцем» (Медальний залік на ранок 9 серпня).

Проте Україна опустилася на 18-ту сходинку в загальному заліку через четверте золото іспанців, яке вони здобули в футболі, третє золото Бразилії та п'яте в Узбекистану.

Лідерство на Олімпіаді зберігають Сполучені штати Америки, які мають 33 золотих, 39 срібних та 39 бронзових медалей.

На другій сходинці Китай, у якого 33 нагороди вищого ґатунку, 27 срібного та 23 бронзових.

Третю сходинку посідає Австралія – (18, 16, 14).

Фотоскрін із сайту champion.com.ua.
Фотоскрін із сайту champion.com.ua.

  Олімпіада-2024. Медальний залік на ранок 10 серпня:

 
Фотоскрін із сайту sport.ua.
Фотоскрін із сайту sport.ua.

 

Реклама Google

Сьогодні, 10 серпня, будуть визначені переможці та призери та роздані медалі в художній гімнастиці.

У груповому багатоборстві успішно виступає українська команда у складі: Діана Баєва, Аліна Мельник, Валерія Перемета, Кіра Ширикіна, Марія Височанська. Українки відібралися до топ-8 фіналісток із 3-м результатом. Топ-3 кваліфікації: Болгарія, Італія, Україна.

Цікавим буде вечірній фінал у стрибках у висоту серед чоловіків, куди зумів відібратися український легкоатлет Олег Дорощук. А от Андрій Проценко та Владислав Лавський завершили виступ у кваліфікації.

Головна подія вечора – фінал у жіночій вільній боротьбі. У жінок у категорії до 62 кг українка Ірина Коляденко гарантувала собі срібло та вийде на фінальний поєдинок за золото. Її суперниця у вирішальній сутичці – Сакура Мотокі з Японії.

Продовжуються змагання у веслуванні на байдарках та каное. У каное-одиночках на дистанції 200 метрів у півфіналі братимуть участь Людмила Лузан та Анастасія Рибачок. Днем раніше у каное-двійці українські спортсменки фінішним спуртом взяли срібло ОІ-2024. На байдарках-одиночках (500 м) спробує вийти у фінал українка Марія Повх.

10 серпня відбудуться змагання у брейкінгу серед чоловіків. Українець Олег Кузнецов стартує у груповому раунді, фінал пройде цього ж дня увечері.

У сучасному п'ятиборстві пройдуть півфінали у фехтуванні серед жінок. Україну представляє Валерія Пермикіна.

В артистичному плаванні завершуються змагання серед дуетів. Довільну програму виконають українки – сестри Марина та Владислава Алексїїви. Після технічної програми вони йдуть на 5 позиції.

У стрибках у воду – у фінальних змаганнях з 10-метрової вишки у чоловіків виступатиме Олексій Середа. Українець відібрався до півфіналу із 5-м результатом у кваліфікації. Фінал пройде ввечері того ж дня.

Реклама Google

Українці у 15-й день Олімпійських ігор 2024, 10 серпня:

12:00. Веслування на байдарках і каное. Байдарки-одиночки, 500 м, жінки. Півфінали (Марія Повх).

12:40. Веслування на байдарках і каное. Каное-одиночки, 200 м, жінки. Півфінали (Людмила Лузан, Анастасія Рибачок).

15:00. Художня гімнастика. Групове багатоборство (Діана Баєва, Аліна Мельник, Валерія Перемета, Кіра Ширикіна, Марія Височанська).

15:10. Сучасне п'ятиборство. Жінки. Фехтування, півфінали (Валерія Пермикіна).

16:00. Стрибки у воду. Вишка 10 м, чоловіки (Олексій Середа).

17:17. Брейкінг. Чоловіки. Груповий етап (Олег Кузнєцов).

20:00. Легка атлетика. Стрибки у висоту, чоловіки (Олег Дорощук).

20:30. Артистичне плавання. Дуети, довільна програма (Марина та Владислава Алексіїви).

22:15. Вільна боротьба. Жінки до 62 кг. Фінал (Ірина Коляденко).

Читайте також: Гарантувала медаль: Коляденко помстилася суперниці та вийшла у фінал Олімпіади.

Telegram Channel