Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
В Білорусі заявили, що збили українські безпілотники

Олександр Лукашенко.

Волинь-нова

В Білорусі заявили, що збили українські безпілотники

Лукашенко звинуватив Україну у порушенні повітряного простору Білорусі Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна нібито порушила повітряний простір Білорусі

 Про це він заявив під час робочої поїздки до Шкловського району у суботу, 10 серпня. Як інформує Захід.НЕТ з посиланням на Белта, сам інцидент нібито стався напередодні, о 18:10. За словами білоруського диктатора, сили ВПС та військ ППО, які у його країни спільні з Росією, були переведені у підвищену бойову готовність.

«Тому сили ППО були приведені у повну бойову готовність на перехоплення цілей. Їх було близько десятка. Вилетіли літаки, гелікоптер. І також засоби РСЗВ були переведені у підвищену бойову готовність», – заявив він.

Вже через годину, як стверджує Лукашенко, кілька цілей над територією Білорусі були знищені. «Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники. Порушивши повітряний простір Білорусі, летіли з України. Над територією Білорусі ми знищили цілі. Але потім вони змінили траєкторію польоту – ті, які над Росією залишилися, і попрямували в район Ярославля», – розповів він.

Лукашенко назвав інцидент провокацією та запевнив, що «без відповіді будь-які провокації не залишаться». Він також надав міноборони та генштабу Білорусі вказівки провести заходи для забезпечення безпеки держави.

Білоруський диктатор також прокоментував перебування українських військових на території Росії і заявив, що ЗСУ на курському напрямку просунулись на кілька десятків кілометрів вглиб та почали там окопуватися.

Зауважимо, що українська влада наразі ніяк не відреагувала на звинувачення білоруського президента, який з перших днів широкомасштабної війни підтримує Росію.

Реклама Google

Telegram Channel