Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
Чому білорусь стягує на кордон з Україною «Іскандери»

Горітиме цей лукашенко у пеклі!

Фотоколаж із сайту youtube.com.

Чому білорусь стягує на кордон з Україною «Іскандери»

У Центрі протидії дезінформації назвали дії мінська «спробою допомогти» путіну і відволікти увагу українського командування на той напрямок

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив про начебто «збиття цілей» зі сторони України, тому країна посилює війська на Гомельському і Мозирському напрямках. Туди перекидають ОТРК «Іскандер» та ЗРК «Полонез».

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на кометар міністра оборони білорусі Віктора Хрєніна, інформує «Лівий берег».

Хрєнін підтвердив слова лукашенка про нібито ліквідацію повітряних цілей, які порушили повітряний простір з боку України.

«З огляду на обставини в Україні, а також у Курській області росії, гловнокомандувач Збройних Сил віддав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках з метою реагування на будь-які можливі провокації», – заявив Хрєнін.

«Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, зокрема реактивні системи «Полонез» і комплекси «Іскандер», отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони», – додав він.

Керівник Центру протидії дезінформації Ради нацбезпеки та оборони України Андрій Коваленко відреагував на дії міноборони РБ. За його словами, стягування зброї білорусі – це «спроба допомогти» лідеру кремля володимиру путіну і відволікти увагу українського командування на той напрямок.

Довідка:

 301-мм важка РСЗВ «Полонез» являє собою РСЗВ зі складу китайського багатофункціонального ракетного комплексу GATSS, що адаптована на білоруське колісне шасі МЗКТ-7930 «Астролог». В білоруському комплексі використовуються китайські ракети А200,  з дальністю 200 км.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер» – це російське сімейство оперативно-тактичних ракетних комплексів, його основне призначення – знищення систем ППО потенційного противника, а також важливих об’єктів. 

Офіційна дальність польоту ракет «Іскандер-М» становить до 500 км, тобто ракети, розташовані в білорусі, можуть загрожувати майже всій території Польщі, Литви та Латвії, а також більшій частині території України.

Читайте також: Сили оборони збили російський вертоліт Ка-52 у Курській області.

Реклама Google

Telegram Channel