Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
Фонд Порошенка передав в ЗСУ техніки та обладнання на 5 мільярдів 600 мільйонів гривень

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Фонд Порошенка передав в ЗСУ техніки та обладнання на 5 мільярдів 600 мільйонів гривень

«Кожен українець зараз має не просто вірити в Збройні Сили, а робити все, щоб їм допомогти. Хтось підписує контракт зі Збройними Силами, хтось мобілізується, хтось збирає гроші за кордоном, а хтось робить це в Україні та закуповує величезні обсяги допомоги»

Про це наголосив Петро Порошенко під час презентації звіту свого Фонду в Ужгороді. «5 мільярдів 600 мільйонів гривень — це сума допомоги, з яких 5 мільярдів — це наші Мариною гроші. І саме на цю суму за останні два з половиною роки ми допомогли Збройним Силам України», – сказав він.

 

 Порошенко зазначив, що за цей час його Фонд закупив і поставив на фронт 27 429 FPV-дронів, 220 нічних FPV-дронів, 1500 нічних та денних «Мавіків».

 

 «Війна 2014 року зовсім не схожа на війну 2024 року. Раніше весь пріоритет був на бронетехніку та боротьбу з нею. Зараз війську потрібні дрони. Тому ми вже закупили та передали 27 429 FPV-шок. Це більше 10% від того, що поставила держава. Також ми поставили вже більше 1500 «Мавіків»: як нічні, так і денні. Головний засіб для розвідки. Більше 100 бригад зараз мають очі завдяки нашій роботі», – наголосив він.

 

 Окрім цього у військо передали 353 вантажівки DAF, 11 бронемашин Shield, 90 БПЛА Poseidon, 400 квадроциклів.

Порошенко також передав підрозділам Збройних Сил робот для евакуації поранених «Журавель».

 

 Окрім цього військовим передали 41 екскаватор, 2 тягача Oshkosh, 40 вантажівок Foden, 3000 детекторів дронів «Ванільний цукорок».

«Ми памʼятаємо і про фортифікації. Вже 41 екскаватор працює над тим, щоб збудувати лінію оборони. В Нью-Йорку, біля Вовчанська та на Сумщині. Але найголовніше, що наші екскаватори працюють і вдень і вночі», – зауважив Порошенко. - Для нашої морської піхоти ми поставляємо моторні човни. Конкретніше не скажу, але завдяки їм на островах можна спостерігати дедалі менше окупантів».

 

 Також різні підрозділи отримали від Фонду Порошенка 10 560 шин, 200 лазне-пральних комплексів, 69 пересувних авторемонтних майстерень, 40 моторних човнів.

 

 Порошенко поставив на фронт також 40 купольних РЕБів «Шатро», 28 засобів протидії технічним розвідкам «Ай-Петрі», сотні Starlink, тисячі радіостанцій, десятки автобусів та десятки мобільних шиномонтажних комплексів і десятки командно-штабних модулів.

 

 «Там, де працює ПДТР «Ай-Петрі», не можуть працювати ні SuperCamʼи, ні «ланцети». Артилерійські бригади, які перебувають під нашим захистом, не зазнали жодної втрати. А ми спокійно ведемо наступальні дії артилерією», – зазначив він. - Понад 200 військових частин отримали нашу допомогу. Нам є чим пишатися, але найбільше ми пишаємося тими, хто зараз виконує бойові завдання».

Реклама Google

Telegram Channel