Курси НБУ $ 41.35 € 45.20
Віцепрем’єрка зробила важливу заяву про навчальний заклад у Рівному

Ірина Верещук.

Фото: Відкриті джерела.

Віцепрем’єрка зробила важливу заяву про навчальний заклад у Рівному

З цього приводу Ірина Верещук провела окрему нараду

Віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово-окупованих територій Ірина Верещук провела окрему нараду щодо проблемних питань функціонування Луганського державного медичного університету, що з початком повномасштабного вторгнення був релокований до Рівного.

Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, інформує Радіо Трек: Новини.

Зокрема, було розглянуто питання отримання ДЗ «ЛДМУ» ліцензій за спеціальностями:

= «Медична психологія»,

= «Терапія та реабілітація»,

= «Публічне управління та адміністрування в галузі охорони здоров’я», 

= «Стоматологія» (розширення ліцензованого обсягу),

= «Фармація, промислова фармація».

Як повідомив ректор університету Сергій Смірнов, відповідні ліцензійні справи з травня декілька разів подавались на розгляд МОН, однак щоразу повертались міністерством на доопрацювання з новими вимогами. Дотепер питання не вирішене. Також було розглянуто ситуацію із блокуванням ДП «Інфоресурс» та МОН можливості поновлення до Університету студентів медичних та фармацевтичних спеціальностей, які були відраховані більше року тому.

 

 Університет постійно працює над залученням студентів, в тому числі іноземців, які вимушено перервали навчання через повномасштабне вторгнення рф у 2022 році. Проте, наявні перешкоди унеможливлюють подальше навчання цих здобувачів вищої освіти, — повідомив Сергій Смірнов.

Заслухавши аргументи обох сторін, Ірина Верещук звернулась до представників міністерства освіти:

- Ви маєте підтримувати релокований освітній заклад! Приїдьте, розберіться, допоможіть оформити документи й отримати ліцензії», — та доручила вирішити усі питання до вересня.

Для довідок:

Державний заклад «Луганський державний медичний університет вперше релокований, з Луганська до Рубіжного, на час проведення ООС, вдруге — з Рубіжного до міста Рівне. Заснований у 1956 році.

Читайте також: «У білорусі пригрозили закриттям українського посольства».

Реклама Google

Telegram Channel