Курси НБУ $ 41.35 € 45.20
Лучанка оскаржила незаконні нарахування Волиньгазу у суді (Відео)

Шукаємо правду!

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Лучанка оскаржила незаконні нарахування Волиньгазу у суді (Відео)

Мешканка Луцька Ганна Дубицька має всі докази того, що за власні кошти підводили до свого помешкання газ і прокладали трубу

А тепер з неї вимагають гроші за транспортування газу по тій самій трубі, котру купили її батьки. Жінці 70 років, пропрацювала економістом і ревізором. Тепер Ганна Євгенівна подалась шукати правди у суді.

Про це йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

«Мої батьки самі будували хату на початку 60-х років, і самі проводили газ. У мене є для того всі відповідні нормативні документи і чеки», – розповідає жінка.

Після смерті батьків вона, як нова власниця будинку, переоформляла всі документи із Волиньгазом. 

«Земельна ділянка приватизована. На ній прокладено мої труби, які куплені мною, які оплачені мною, які підключені за мій кошт. І за цю трубу Волиньгаз каже: «Давай, плати за транспортування», – обурюється господиня.

Щомісячно Волиньгаз виставляв лучанці рахунок на оплату, яка становила 500 грн. І вона спочатку платила, маючи пенсію 2100 грн. Але згодом, жінка взялася вивчати чи не всі нормативно-правові документи газової сфери, і з 2023 року перестала здійснювати оплату за транспортування блакитного палива. З  того часу посипалися дзвінки від газовиків, мовляв, ви нам заборгували.

«Вони мені дзвонять кожний тиждень: у вас заборгованість! Вони мене тероризують: ми вам відключим газ, ми на вас в суд подамо! Я їм відповіла: подавайте!» – розповідає жінка.

Зрештою, пані Ганна сама подала на Волиньгаз до суду, щоб доказати, що вони це робили грубо порушуючи закони України.

Втім, на сьогодні представники Волиньгазу на засідання не з'явились.

Спершу газовики взагалі не визнавали позов жінки, а от згодом, раптово дали задню. Вони подали окрему заяву про те, що відкликали свою вимогу про сплату заборгованості. Відповідно, просять закрити провадження в справі.

«А якщо ж вони відкликали вимогу, значить вони визнають цю вимогу незаконною. Таким чином визнали свою ж вину», – зазначає представник Ганни Євгенівни.

Адвокат пригадує, як свого часу Україна судилась із росією у Стокгольмському арбітражі. І саме через плату за транспортування газу. Відображається політика подвійних стандартів: з однієї сторони держава визнає, що якщо труба моя – маєш платити, а з другої – населення, яке за свої ж кошти проводить газ мусить платити за транспортування по своїх же ж трубах. Будемо душити населення максимально тими тарифами.

Засідання перенесли аби почути позицію представників Волиньгазу. Тоді буде і рішення суду.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel