Курси НБУ $ 41.35 € 45.20
Затримали заступника міністра: вимагав хабар від шахтарів Львівсько-Волинського басейну

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото СБУ.

Затримали заступника міністра: вимагав хабар від шахтарів Львівсько-Волинського басейну

Заступника міністра енергетики Германа Галущенка затримали на хабарі у 500 тисяч доларів

За гроші урядовець пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини, передає Служба безпеки України.

 

 «Мова йде про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському», - йдеться у повідомленні.

Щоб отримати обладнання, представники галузі навесні звернулися до заступника міністра. «Однак посадовець, в чиї обов'язки входило збереження гірничої техніки, почав вимагати гроші за її вивезення», - кажуть у СБУ.

 

 До незаконної діяльності він залучив приватного енерготрейдера, очільника енергетичної компанії з Миколаївської області та керівника видобувного підприємства з Донеччини. Саме з цього комбінату мали вивезти устаткування після отримання організатором оборудки частини хабаря. Гроші передавали через спільників. Посадовця затримали після отримання частини хабаря.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ймовірно, затриманим є Олександр Хейло.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel