Курси НБУ $ 41.35 € 45.20
Які громади Волині отримали найбільше податкових надходжень з початку року

Згідно зі зведеними даними за пів року, Луцьк отримав понад 1,6 млрд грн податків.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

Які громади Волині отримали найбільше податкових надходжень з початку року

За підсумками семи місяців 2024 року у місцеві бюджети на Волині надійшло 4 мільярди 952 мільйони гривень податкових платежів

Йдеться про податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок, майнові податки (плата за землю і нерухомість), транспортний податок та інші.

Про це в коментарі Суспільному розповіла виконувачка обов'язків завідувача сектору інформаційної взаємодії Любов Гараніна.

«79 % ПДФО надходить у місцеві бюджети, 21 % — у державний бюджет. У зв'язку зі змінами у джерелах доходів місцевих бюджетів сума податків до бюджетів громад, зокрема ПДФО дещо менша, ніж за січень-липень минулого року», — зазначила Любов Гараніна.

З її слів, лідером міст у регіоні, які отримують найбільше податкових надходжень, є Луцьк. Згідно зі зведеними даними за пів року, Луцьк отримав понад 1,6 млрд грн податків. Жодне інше місто, сказала Любов Гараніна, за січень-червень 2024-го більш як мільярд гривень надходжень не отримувало, зокрема:

Ковель — 358 мільйонів гривень;

Нововолинськ — понад 207 мільйонів гривень;

Володимир — понад 156 мільйонів гривень.

Станом на 1 липня 2024 року, зазначила виконувачка обов'язків завідувача сектору інформаційної взаємодії Любов Гараніна, на Волині офіційно зареєстровані 73 тисячі суб'єктів господарювання: понад 46 тисяч фізичних осіб-підприємців і 26 700 юридичних осіб.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Сім громад Волині отримали подрібнювачі деревини.

Реклама Google

Telegram Channel