Курси НБУ $ 41.35 € 45.20
Волинянам пояснили, яку довідку потрібно отримати дитині до 1 вересня

Для отримання довідки дитина має отримати усі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Волинянам пояснили, яку довідку потрібно отримати дитині до 1 вересня

Для отримання довідки в садок чи школу дитина має бути щеплена згідно Національного календаря

Раніше для зарахування дитини до навчального закладу батьки були змушені планувати візити до кількох лікарів та отримувати довідки різної форми. До того ж це створювало суттєве навантаження на медичну систему.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб в місті Луцьк.

Аби розвʼязати цю проблему з отриманням довідки в садочок чи школу, прийнято єдиний порядок медичного огляду для зарахування дитини до закладу освіти, дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я України.

Відтепер всі базові обстеження дитина може пройти у сімейного лікаря. Обстеження лікарем «первинки» включає збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимір зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху (шепітна мова), постави та плантографії. Усі інші обстеження, клінічні та лабораторні дослідження призначаються за показаннями або за вимогами закладу освіти.

На основі проведених обстежень сімейний лікар формує узагальнений висновок про стан здоров’я, надає рекомендації щодо фізичної активності та рівня фізичного навантаження, рекомендації щодо додаткових обстежень, лікування (за наявності показань), профілактичних щеплень, режиму харчування дитини тощо.

Тож довідка в садочок чи школу наразі видається сімейним лікарем.

Для отримання довідки дитина має отримати усі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, – наголошують у МОЗ.

Нагадуємо, що Календар щеплень України передбачає вакцинацію від 10-ти небезпечних захворювань.

Вакцинація дітей згідно Календаря проводиться безоплатно. Якщо дитина з певних причин пропустила якесь із щеплень згідно Календаря, зверніться до свого сімейного лікаря чи педіатра та надолужте пропущені щеплення. Адже наразі ризик інфекційних захворювань в організованих колективах зростає через часте перебування дітей в укриттях закладів освіти під час повітряних тривог. Тож важливо, аби діти мали захист проти інфекцій, які можуть як мінімум загрожувати пропуском наавчальних днів, а в найгірших випадках завершитись госпіталізацією та ускладненнями.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині ліквідували понад десять стихійних сміттєзвалищ (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel