Курси НБУ $ 41.33 € 45.55
Порошенко закликав учасників молодіжного International Political Camp стояти пліч-о-пліч з Україною до перемоги

International Political Camp – масштабний міжнародний проєкт, який об’єднав десятки молодіжних лідерів та членів парламентів з різних країн.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко закликав учасників молодіжного International Political Camp стояти пліч-о-пліч з Україною до перемоги

Петро Порошенко в Ужгороді зустрівся з учасниками International Political Camp – масштабного міжнародного проєкту, який об’єднав десятки молодіжних лідерів та членів парламентів з різних країн. Проєкт організувала ВГО «Солідарна молодь» за підтримки міжнародних партнерів

«Українська молодь була тією головною рушійною силою, яка змінила геополітику на Майдані і визначила долю України в ЄС. Українська молодь — це те саме неймовірне покоління, яке, не вагаючись, стало на захист країни в 2022 році і виборює наше право на повноцінне членство в ЄС і НАТО. Сьогодні на цьому кемпі молодь зі Швеції, Німеччини, Польщі, Литви, Австрії, Словаччини та Чехії — це вже лідери Європи, які прагнуть змін та підтримують Україну в її євроінтеграційному шляху. Які точно знають, що росія — це загроза для всього Вільного Світу», – наголошує Порошенко.

 

 П’ятий Президент під час виступу та спілкування із молодими лідерами закликав зміцнювати підтримку України, вірити в її перемогу і сприяти членству нашої держави в ЄС і НАТО.

«Зараз непрості часи, непрості випробування, які проходить Україна. П’ять років моєї каденції я уникав війни, і це було дуже непросто. У 2014 році, коли я був обраний, у нас не було армії, не було грошей, не було міжнародної коаліції. Але сьогодні підстав бути оптимістами набагато більше, ніж в серпні-вересні 2014 року. Я переконаний – перемога буде за нами», – зазначив Порошенко.

 

 «Здобути мир – це зберегти демократію, зберегти свободу, зберегти верховенство права, зберегти українські цінності як європейські цінності, і в цьому нам потрібна ваша допомога, а не лише грошима та зброєю. Ось чому ми тут», – заявив Порошенко.

«90% українців прагнуть, щоб Україна була членом НАТО. Та сама цифра – членство в ЄС. Це ціннісна система. Це не є система вигод, грошей, а це система цінностей. Тому люди в країнах-членах ЄС живуть краще, ніж люди за їх межами. Справедливості там більше, демократії там більше», – сказав Порошенко.

Він нагадав, що у 2018 році за його ініціативою парламент закріпив у Конституції стратегічний курс розвитку України на обов’язкове членство в ЄС та НАТО.

«Ми пройшли величезний шлях у демонстрації бойового потенціалу нашої армії. Є проста відповідь, навіщо нам відповідати стандартам НАТО. Бо в країнах НАТО діє програма «Врятуй воїна». Ця програма забороняє залучати до лав збройних сил воїна, якщо він не має бронежилета, кевларового шолома, радіостанції, тепловізора, зброї, боєприпасів, чотирьох комплектів форми, берців, всіх необхідних речей щодо детекторів дронів для того, щоб людина мала можливість захистити себе. Мінімум трьох місячних курсів підготовки», – зазначив він.

 

 Порошенко розповів, що зараз його Фонд займається розробкою, виготовленням і поставкою в армію засобів як індивідуального захисту солдат, так і системи комплексів радіоелектронної боротьби. «Ми виготовляємо «Цукорки» – це детектори дронів, які ми зараз поставили на серійне виробництво. Ми виготовляємо «Ай-Петрі» – це комплекс, який захищає від ворожих розвідувальних дронів», – розповів Порошенко.

«Ніякі гарантії, ніякі будапештські меморандуми, ніякі письмові документи не працюють. Єдина надія – членство в НАТО. Буде членство в НАТО – ніхто не наважиться напасти. НАТО – це ядерна зброя, якої Україна не має. І коли будь-який ворог, який буде намагатися на нас напасти, буде знати, що буде ядерна відповідь – це найпотужніший і найефективніший фактор для того, об Україна була в безпеці», – пояснив він.

Порошенко особливо підкреслив роль молоді в прискоренні цих процесів. «Всі мають нести один меседж – дайте Україні членство в НАТО. Вам треба спілкуватися з молоддю членів країн НАТО і мобілізувати їх на підтримку України. Це дуже важливо, зараз нічого важливішого від цього немає», – наголосив він.

 

 «Радий бачити, як палають очі у кожного з нашої молодіжки, їх не змогла погасити війна. Вона лише більше їх розпалила. Розпалила у бажанні боротись, мститись та будувати. Будувати вільну, демократичну та європейську Україну та воювати з росіянами на фронті. Неймовірно пишаюсь та захоплююсь кожним членом нашої «Солідарної Молоді». Хтось постійно волотерить, з кимось ми зустрічаємося лише на фронті, є й ті, хто постійно їздить на міжнародні зустрічі, а дехто організовує такі неймовірні заходи», – поділився Порошенко емоціями у соцмережах.

Реклама Google

Telegram Channel