Курси НБУ $ 41.35 € 45.20
Сирський: Україна контролює близько 1000 км² території Росії

Переможемо.

Волинь-нова

Сирський: Україна контролює близько 1000 км² території Росії

Володимир Зеленський та Олександр Сирський вперше підтвердили присутність ЗСУ у Курській області

У понеділок, 12 серпня, Володимир Зеленський та Олександр Сирський вперше підтвердили, що ЗСУ проводять операцію у Курській області Росії. Про це йдеться у повідомленні президента України, яке він опублікував у своєму Telegram-каналі.
«Була доповідь Головкома Олександра Сирського щодо наших оборонних дій на фронті та операції в Курській області. Вдячні всім солдатам і командирам за стійкість та рішучі дії», – написав Володимир Зеленський, інформує Захід.НЕТ.

За словами Олександра Сирського, ЗСУ продовжують наступальні дії на території Курської області. Головнокомандувач повідомив, що Сили оборони наразі контролюють близько 1000 км² території Росії. «Продовжуємо проведення наступальної операції на території Курської області. Наразі під нашим контролем перебуває близько 1000 км² території Російської Федерації. Угруповування військ виконує завдання, бої йдуть по всьому фронту, ситуація під нашим контролем», – доповів Олександр Сирський.

За словами президента України, міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям та СБУ доручили підготувати гуманітарний план для території проведення операції.

Зазначимо, що у суботу, 10 серпня, під час вечірнього відеозвернення президент Володимир Зеленський повідомив про «витискання війни на територію ворога», але не розкрив подробиць.

Нагадаємо, вранці вівторка, 6 серпня, росіяни заявили про прорив Збройних сил України на територію Курської області. Вже 9 серпня українські військові повідомили, що взяли під контроль місто Суджа у Курській області Росії. Своєю чергою Росія ввела режим контртерористичної операції у Брянській, Курській та Бєлгородській областях.

У понеділок, 12 серпня, виконувач обов'язків губернатора Курської області Алєєксєй Смірнов заявив, що ЗСУ контролює 28 населених пунктів у регіоні, пише російська «Новая газета». Втім, за даними аналітиків проєкту DeepState, насправді під контролем Сил оборони перебуває приблизно 44 населених пункти.

Реклама Google

Telegram Channel