Курси НБУ $ 41.35 € 45.20
 Україна отримала від Євросоюзу 4,2 млрд євро макрофінансової допомоги

Економічна підтримка України - ще один крок до Перемоги

Фото з Інтернету

Україна отримала від Євросоюзу 4,2 млрд євро макрофінансової допомоги

Гроші спрямують на соціальні програми та гуманітарну сферу

   Про це повідомляє  «Європейська правда».
   Ці кошти надійшли у межах програми Ukraine Facility. 
   За словами Прем’єр- міністра України Дениса Шмигаля, уряд скерує ці гроші на соціальні програми, гуманітарну сферу та інші важливі бюджетні напрямки.
  У Єврокомісії наголосили, що Україна виконала дев'ять індикаторів реформ для отримання першого щоквартального траншу у межах програми Ukraine Facility.
   Ці реформи стосуються управління державними фінансами, управління державними підприємствами, бізнес-середовища, енергетики та розмінування.
  «Сьогоднішній платіж слідує за першими платежами, здійсненими в рамках програми, а саме 6 млрд євро у вигляді проміжного фінансування та 1,9 млрд євро у вигляді попереднього фінансування, і є свідченням швидкої реалізації Українського плану», – повідомили у Єврокомісії.
  Денис Шмигаль також розповів, що від початку року Україна отримала від Європейського союзу понад 12 млрд євро бюджетної підтримки.
  Додатково. Ukraine Facility – програма фінансової допомоги від Європейського Союзу, у межах якої Україна має отримати 50 млрд євро протягом 2024-2027 років. Своєю чергою уряд України ухвалив план виконання умов для отримання фінансової допомоги. Йдеться про реформи, які мають відповідати крокам зі вступу України до ЄС. Зокрема, боротьба з корупцією, шахрайством, гендерна рівність тощо.
                                     Роксолана ВИШНЕВИЧ

   Читайте також: Поршенко на Асамблеї ЄНП закликав Євросоюз зробити все для перемоги України

 

Telegram Channel