Курси НБУ $ 41.35 € 45.20
На Світязі чоловік врятував дитину, яка тонула

Бережіть себе!

Фото: ілюстративне/facebook.com.

На Світязі чоловік врятував дитину, яка тонула

Нещодавно на Світязі, неподалік від вулиці Приозерна, завдяки людській небайдужості були врятовані дитячі життя

Подружжя з двома дітьми і домашнім улюбленцем приїхало на відпочинок до Шацька. Проте другий день відпочинку запам’ятається родині надовго.

Про це пише Район.Шацьк.

«Ми вийшли на місток неподалік облаштованого пляжу, а наша собака бігала поруч», – пригадує пані Ірина.

Зі слів жінки собака, побачивши качок, несподівано стрибнула у воду і попливла за ними. Спочатку це не викликало занепокоєння, але згодом стало зрозуміло, що тварина запливла надто далеко і не реагує на оклики.

«Мій син раптово зняв футболку і, сказавши: «Я геть не збирався сьогодні плавати», пірнув у воду, щоб врятувати нашу втікачку», – розповідає жінка.

Він плавав впевнено, проте несподівано з води пролунав його крик про допомогу.

«Мені здалося, що світ перевернувся. Я не вмію плавати, тож залишалося тільки бігати по містку і кричати, благати про допомогу», – зізнається мати.

Донька, не роздумуючи, теж стрибнула у воду, щоб врятувати брата. Проте було зрозуміло, що тільки її сил не вистичить для порятунку.

«Я чула, як з берега кричали, що човен вже на підході, але не знала, чи в нас є це «трішечки часу», щоб дочекатися», – з хвилюванням згадує жінка.

Тоді на місток підбіг незнайомий чоловік і, не вагаючись, пірнув у воду. Він плив до хлопчика, який вже втрачав сили через те, що його ноги заплуталися у водоростях.

«Цей чоловік підштовхнув його, давши йому необхідну підтримку, і разом вони змогли вибратися на берег», – розповідає мати з вдячністю.

Донька також змогла повернутися до містка, знесилена, але в безпеці. Тим часом на місце подій вже припливли рибальський човен і човен рятувальників.

«Я хочу висловити безмежну подяку всім, хто того дня допомагав на Світязькому пляжі. Усім, хто викликав рятувальників, зв’язувався з рибалками, і просто підтримував нас у цю страшну мить. Але особлива подяка адресована тому чоловікові, який пірнув у воду, ризикуючи своїм життям, щоб врятувати її дітей», –розповідає жінка.

«Наступного дня ми зустрілися на пляжі, але стрес від пережитого не дозволив мені сказати більше, ніж просто «Щиро дякую». Я досі не знаю, як висловити свою вдячність за врятовані життя моїх дітей. Цей вчинок назавжди залишиться в моєму серці. Кожного дня наш рятівник і його родина в моїх молитвах. І так буде довіку!» – підсумувала жінка.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel