Курси НБУ $ 41.33 € 45.55
Як відбувається персональний супровід обраних у Луцькому ТЦК (Відео)

Що відбувається у Луцькому ТЦК.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Як відбувається персональний супровід обраних у Луцькому ТЦК (Відео)

Поки одних пакують в буси, іншим працівники ТЦК немов рідніші брата чи свата – ледь не за руку водять по кабінетах

На вулиці перед дверима ТЦК ціла вервечка чоловіків у черзі. Запускають по 10. Але тутешня обстановка нагадує сервісний центр із так званими «бігунками».

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

От чоловік у пікселі немов персональний супровід – веде цивільного. Схоже, поза чергою. І так пів дня: одних завоодять, других вивоодять. Немов поводирі. Оце певно і є та сама соціальна підтримка.

Дружину з чоловіком не пропустять, але бачимо, як чоловіка при хорошій державній посаді – легко пустили із сином у ТЦКашні кабінети.

Хтось приходить в сльозах шукати сина, а хтось, дуже спокійно, бо як чуємо – вже домовлено.

На запитання журналістів : «А де ж тоді тут справедливість? І що то за такі vip-привілегії для окремих чоловіків?», навіть звичайний працівник ТЦК сердиться, немов йому «пес ковбасу з'їв».

«А справедливо 10 років воювати? Може ваш чоловік хоче так само стати до лав Збройних сили? Ну скажіть чесно мені в очі...» – чуємо від нього.

Проте, коли журналісти розпитують про військовий досвід волинського воєнкома Романа Немашкало, працівники ТЦК відразу замовкають. Чому ж так?

Як відомо, він родом з Луганщини і має брата Сергія. Саме на брата на сайті «Миротворець» є досьє, де пише:

«Немашкало Сергій Миколайович брав участь в боях на Алчевському напрямку в складі терористичної добровольчої бригади імені Денікіна. А ще, разом з бойовиками захоплював Луганську ОДА».

Що ж змінилося на Волині з приходом воєнкома Немашкало? 

Ось і звичайний працівник «Обленерго» прийшов до ТЦК з адвокатом – пані Катериною. Але правозахисницю далі ніж на поріг не пустили, хоча вона має всі необхідні документи. Довелося викликати поліцію.

На думку пані Катерини, не пускати адвокатів – це, мовляв, така вказівка зверху.

«Це негласні розпорядження... Ми розуміємо, чому вони відбуваються у нас в країні щодо адвокатів. Все просто, адвокат не дасть порушити закон, тому що ми дали присягу захищати закон і діяти в межах закона!  Представникам ТЦК адвокат заважає в роботі.

Ще зо два місяці тому того, що коїться нині не було. У Волинських ТЦК адвокатів скрізь пускали. Навіть, якщо люди і затримувались, я заходила в казарми до них. Ми там підписували договір, я там їх консультувала, здійснювала супровід з людиною: або ми йшли разом, або я йшла як представник», – розповідає пані Катерина.

Після дзвінків на «102» до чоловіка з адвокатом все ж таки спустився співробітник ТЦК. Тим часом, його колега мріє про те, як би то ще заборонити українцям телефони, як тільки ті переступають поріг державної установи.

Правозахисниця каже, що треба думати, як мотивувати людей. Країні потрібен ефективний рекрутинг. Він мусить бути прозорий, зрозумілий і доступний. Але рядові співробітники ТЦК ,схоже, працюють за тими настановами, які спустили їм зверху.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцькому районі поліцейські оперативно відшукали злодіїв.

Реклама Google

Telegram Channel