Курси НБУ $ 41.33 € 45.55
Міжнародні партнери передали нацпаркам Волині та Рівненщини IT-обладнання

ІТ-обладнання, що дозволить працівникам природно-заповідного фонду Полісся працювати за покращеними умовами, досягаючи стандартів європейського рівня.

Фото: Andriy Krepkykh

Міжнародні партнери передали нацпаркам Волині та Рівненщини IT-обладнання

За підтримки Global Environment Facility Глобального екологічного фонду та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні відбулася передача ІТ-техніки для моніторингу та виявлення рідкісних видів

Техніка також покращить управління персоналом природних парків та заповідників Полісся.

Про це інформує Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Обладнання отримали вісім нацпарків та заповідників, а саме Нобельський та Шацький національні природні парки, НПП «Прип'ять-Стохід», Поліський та Рівненський природні заповідники, Ківерцівський НПП «Цуманська пуща», Ніжинський та Міжрічинський РЛП.

«Це вагомий внесок у реалізацію амбітних планів України щодо відновлення та розвитку мережі природоохоронних територій, попри досі існуючі виклики війни, – зазначив перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький – Цьогоріч вже вдалося створити 20 нових об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення. Та попри це, одним з наших головних завдань залишається відновлення заповідних установ, що постраждали від бойових дій і підтримка безперебійної роботи вже існуючих».

На заході з передачі обладнання директор Департаменту природно-заповідного фонду та біорізноманіття Міндовкілля Павло Іванов подякував ПРООН за надану допомогу.

«Вдячні міжнародним партнерам за надане ІТ-обладнання, що дозволить працівникам природно-заповідного фонду Полісся працювати за покращеними умовами, досягаючи стандартів європейського рівня. Ми хочемо, щоб наші природоохоронці мали більше інструментів для успішної та злагодженої роботи по збереженню нашої живої природи», — додав Павло Іванов.

Закупівлю і передачу обладнання на загальну суму понад 4 мільйони гривень UNDP в Україні здійснила в межах проєкту UNDP-GEF «Сприяння сталому тваринництву та збереження екосистем на півночі України». Нацпаркам та заповідникам були передані цифрові дзеркальні фотоапарати, об’єктиви та інше ІТ-обладнання, таке як проектори, зовнішні акумулятори, кольорові принтери формату А-3, багатофункціональні сканер-принтери та ноутбуки.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині спостерігають за унікальною реліктовою червонокнижною рослиною.

Реклама Google

Telegram Channel