Курси НБУ $ 41.33 € 45.55
В обласному центрі Волині замінять нефункціональні пандуси

Луцьк стане більш доступним для маломобільних людей.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

В обласному центрі Волині замінять нефункціональні пандуси

Міський голова Ігор Поліщук закликав підприємців облаштовувати пандуси відповідно до вимог ДБН

«Зараз міська рада впроваджує заходи щодо збільшення інклюзивності нашого міста, покращення доступності для маломобільних категорій населення, які пересуваються у кріслі колісному», – про таке повідомив сьогодні під час засідання виконавчого комітету міський голова Ігор Поліщук.

Про це інформує Луцька міська рада.

«На жаль, у нашому місті, в інших містах України, є пандуси, якими не можливо користуватися. Звертаюсь до усіх підприємств і наголошую, що є вимоги Державних будівельних норм щодо кута нахилу та ширини пандуса. Закликаю усіх підприємців опрацювати питання зміни пандусів, щоб вони були функціональні та відповідали вимогам ДБН, а якщо на деяких підприємствах та організаціях відсутні пандуси, то їх встановити. Щоб ці пандуси були не просто для «галочки», а ними можна було користуватися», – зазначив міський голова Ігор Поліщук.

За його словами, зараз місто активно працює над тим, аби здійснити пониження бордюрного каменю біля переходів.

«У першу чергу, це — міська лікарня, обласна лікарня. На цій сесії будуть довиділені кошти на облаштування пониження бордюрного каменю по всьому місту. Ми будемо робити це всюди, де є доцільність з точки зору тротуару. Закликаю всіх, щоб ми по-новому підійшли до питання інклюзивності нашого міста, доступності для маломобільних категорій населення, і будемо наші зусилля максимально спрямувати, щоб наше місто було зручним для людей, які користуються кріслом колісним», – сказав міський голова Ігор Поліщук.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Місто на Волині запроваджує нову форму збору сміття.

Реклама Google

Telegram Channel