Курси НБУ $ 41.33 € 45.55
Під час війни накупив 7 квартир та люксове авто – топчиновнику оголосили про підозру

Павло Кириленко.

Волинь-нова

Під час війни накупив 7 квартир та люксове авто – топчиновнику оголосили про підозру

Він придбав у 2020-2023 роках 21 об'єкт нерухомості – серед них – 7 квартир – та люксовий автомобіль, зареєструвавши майно родичів своєї дружини

 У зв'язку з цим, НАБУ та САП повідомили йому про підозру у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та декларуванні недостовірної інформації. Імені правоохоронці називати не стали, проте, за наявною інформацією, йдеться про чинного керівника АМКУ Павла Кириленка, пише Обоз.

«Голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленко повідомили про підозру в незаконному збагаченні на 56,2 млн грн і недостовірне декларування», – повідомив журналіст Олег Новіков.

Зі свого боку, в Національному антикорупційному бюро повідомили: Кириленко незаконно набув 7 квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м. А також:

  • будинок під Києвом площею понад 220 кв. м;
  • 2 гаражних бокси;
  • 6 паркомісць;
  • 3 нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м;
  • автомобіль ВМW Х3.

«Різниця між вартістю вказаного майна та наявними коштами (дохід, заощадження) посадовця та його дружини становила 56,2 млн грн. Крім того, підозрюваний не вказав набуте майно у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки», – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: справа керівника АМКУ кваліфікована за ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 КК України. Йому загрожує, серед іншого, позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Водночас, зазначимо: НАБУ та САП порушили кримінальну справу проти голови АМКУ Кириленка ще у березні.

Що відомо про Павла Кириленка

Павло Кириленко керував Донецькою обласною військовою адміністрацією понад чотири роки – з літа 2019-го. Перед тим він був на посаді військового прокурора Ужгородського гарнізону Західного регіону.

Кириленко родом з Донецької області, з окупованої з 2014 року Макіївки. Як розповідав Кириленко в інтерв'ю Суспільному, він був у нині окупованому РФ Донецьку востаннє у червні 2014 року. Частина його родини лишилась в окупації. На питання про них, Кириленко жорстко відповів: «Хочете, жорстко відповім? У мене немає там сім’ї. Немає нікого, немає людей цих. І вони про це знають».

Кириленко має юридичну освіту. Він закінчив Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого у Харкові, працював у прокуратурах Донецької області, АР Крим і в Генпрокуратурі.

У 2022 році на посаді начальника Донецької ОВА зарплатня Павла Кириленка з урахуванням окладу, надбавок та премій склала 846 тис. 991,21 грн.

5 вересня після погодження уряду, президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Кириленка з посади керівника Донецької обласної військової адміністрації. Як було написано в документі, Кириленко подав відповідну заяву.

6 вересня 2022-го Верховна рада підтримала кандидатуру Кириленка на посаду голови Антимонопольного комітету.

Реклама Google

Telegram Channel