Курси НБУ $ 41.33 € 45.55
Порошенко: першим питанням Верховної Ради буде закон про заборону московської церкви

«Наша мета ні в якому разі не закривати для будь-кого з вірних дорогу до храму, наша мета – припинити діяльність п’ятої колони рф».

Волинь-нова

Порошенко: першим питанням Верховної Ради буде закон про заборону московської церкви

Петро Порошенко на брифінгу повідомив, що першим питанням найближчого засідання Верховної Ради буде розгляд у другому читанні законопроєкту 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій», який унеможливлює діяльність релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться в державі, яка здійснює збройну агресію проти України. Таке рішення, за словами Порошенка, сьогодні ухвалила погоджувальна рада

«Ми твердо наголошували на тому, що закон про церкву має бути поставлений одразу ж першим. Щоб його не ставити, Рада пішла майже на місяць на канікули, але сьогодні досягнуто домовленість, що рішення погоджувальної ради двох місячної давності, щоб ми розпочали розгляд питання про церкву, нарешті відбулося», – сказав Порошенко, інформує eurosolidarity.

«Чому це так важливо? Ми звертаємося до наших партнерів з проханням припинити закупівлю російської нафти, припинити закупівлю російського газу, накласти санкції, які будуть перешкоджати можливості путіна фінансувати війну і агресію проти України. І при цьому не можемо заборонити діяльність п’ятої колони агентів фсб, які підривають основи державної безпеки», – зауважив п’ятий Президент.

 

 «Сьогодні досягнуто домовленість, що вже 19 серпня буде розпочата робота ВРУ одразу ж цим питанням, і буде прийнято рішення. Причому рішення буде прийнято саме в цій редакції, в якій досягнуто компроміс в червні – липні», – сказав Порошенко.

«Наша мета ні в якому разі не закривати для будь-кого з вірних дорогу до храму, наша мета – припинити діяльність п’ятої колони рф, негідників, які здають позиції наших військ, передають росії патріотів, волонтерів, добровольців, відмовляються відспівувати українських героїв і робити інші речі, які точно співпадають з інтересами країни – агресора», – пояснив Порошенко.

«Ця позиція дає нам тверду надію, що до Дня Незалежності ми зможемо вийти і реалізувати ті ініціативи, які висунула «Європейська Солідарність». Хотів би наголосити, що ми будемо вимагати і неухильного дотримання закону від 2019 року про назву церков. Бо якщо церква має центр управління в країні-агресорі, якщо вона згадує в диптиху генерала фсб кирила гундяєва, то вона і називатися в Україні має відповідно до закону – російська православна церква», – зауважив Петро Порошенко.

«Не треба маніпулювати людьми і обдурювати людей. Той вірянин, який йде до храму рпц, має чітко розуміти і свідомо робити той чи інший вибір. А до тих, хто буде відмовлятися перейменовуватися, – через суд, через міністерство юстиції мають бути вжити відповідні передбачені законом заходи», – нагадав Петро Порошенко.

Як відомо, 23 липня депутати «Євросолідарності» разом з представниками інших фракцій заблокували трибуну Верховної Ради з вимогою поставити в порядок денний законопроєкт 8371. Петро Порошенко під час виступу з трибуни закликав керівництво ВР негайно винести цей закон на голосування в зал. «Що заважає нам, парламенту країни, яка вже одинадцятий рік стікає кров’ю, півтора року тримати законодавчу ініціативу українського уряду, не нашу – наша була краща, – блокуючи розгляд цього питання? Це буде промовисте голосування, і кожен українець зможе побачити політику «хто син його по духу, а хто по духу сучий син», – констатував п’ятий Президент.

Реклама Google

Telegram Channel