Курси НБУ $ 41.33 € 45.55
У  селищі на Волині побував заступник міністра Дмитро Завгородній

На базі Колківського центру професійної освіти створять Центр професійної досконалості.​

Фото: Facebook.

У селищі на Волині побував заступник міністра Дмитро Завгородній

Учора на Волині працював заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній

Він запланував відвідати Колківський центр професійної освіти, який став частиною проєкту Європейського Інвестиційного Банку та Міністерства освіти і науки України. Тож провели спільну робочу зустріч, де обговорили реалізацію задуманого, що суттєво поліпшить умови навчання та перебування для студентів. 

Про це поінформував Юрій Погуляйко на своїй сторінці у Facebook.

Згідно проєкту на базі Колківського центру професійної освіти створять Центр професійної досконалості, який буде оснащений новітніми технологіями та обладнанням, інклюзивними приміщеннями, а також матиме підвищені вимоги до педагогів і майстрів. У цих закладах учні не просто опановуватимуть нову професію, але й набуватимуть навичок підприємництва, побудови кар’єри, матимуть обов’язковий профорієнтаційний супровід.

Загальна вартість проєкту на Волині – становить 7,2 млн євро, з них 360 тис. євро – на придбання техніки. Цьогоріч надійде перший транш фінансування на реконструкцію гуртожитків. До слова, кількість місць – 400. Загалом цьогоріч у закладі навчається 580 здобувачів освіти.

Як повідомила директорка Колківського центру Людмила Панасюк, проєкт на відбудову буде готовий до 31 серпня і поданий на перевірку для компанії Дельта.

Своєю чергою Дмитро Завгородній зазначив, що все відбуватиметься поступово та якісно, адже окрім навчальної складової, такі центри повинні також вміти й заробляти для себе. 

Цілком згодний, розвиток профтехосвіти – давно назріле питання. Адже необхідно зробити все, аби молодь не їздила закордон на роботу, а мала можливість навчатися та працювати на Волині за гідну заробітну плату з відповідним рівнем підготовки», йдеться в повідомленні.

Читайте також: «У волинському селі створили сучасний громадський простір».

Реклама Google
 

Telegram Channel