Курси НБУ $ 41.33 € 45.55
На Волині місцевий бюджет збагатився на понад 2 мільйони завдяки власникам елітних авто

Сплачені майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

На Волині місцевий бюджет збагатився на понад 2 мільйони завдяки власникам елітних авто

Упродовж січня-липня 2024 року до місцевих бюджетів на Волині власники елітних авто сплатили понад 2 мільйони гривень транспортного податку

Це на 38,6 % більше, ніж в аналогічний період минулого року.

Про це розповіла виконувачка обов'язків завідувачки сектору інформації взаємодії Головного управління Державної податкової служби області Любов Гараніна, пише Суспільне.

З її слів, із загальної суми надходжень транспортного податку майже 1,2 мільйона гривень сплатили підприємства і фірм, які мають у власності вартісні автомобілі, а 850 тисяч гривень фізичні особи, які володіють машинами, що підлягають оподаткуванню.

У податковій службі наголошують, що сплачені майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування.

Які машини підлягають оподаткуванню

Згідно з Податковим кодексом України оподатковуються ті автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року.

Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року, виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel