Курси НБУ $ 41.33 € 45.55
У селі на Волині відновлять водопровідну та каналізаційну мережі у рамках міжнародного проєкту

Водночас партнери проєкту розроблять цифровий вебпортал, який допоможе здійснювати моніторинг водних ресурсів на території Шацької громади.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

У селі на Волині відновлять водопровідну та каналізаційну мережі у рамках міжнародного проєкту

У Шацькій громаді стартував великий інфраструктурний проєкт у рамках Програми Interreg NEXT «Польща – Україна 2021-2027»

«Волинь – надійна та відповідальна область. Про це свідчить чергова міжнародна співпраця, яку ми розпочали на Ковельщині», –

повідомив начальник ОВА Юрій Погуляйко на своїй сторінці у фейсбуці.

Зокрема, у межах програми буде побудовано водопровідну та каналізаційну мережі центральної частини с. Пульмо, реконструйовано каналізаційну мережу центральної частини смт Шацьк, здійснено закупівлю вакуумної машини асенізатора та іншого спеціалізованого обладнання для обслуговування інфраструктури.

«Окрім будівельних робіт заплановані тренінги та семінари для представників місцевих органів влади й спеціалістів, відповідальних за експлуатацію систем водопостачання та водовідведення. Заходи спрямовані на підвищення компетентності й обміну досвідом у сфері використання та управління водними ресурсами», – зазначив очільник області.

Водночас партнери проєкту розроблять цифровий вебпортал, який допоможе здійснювати моніторинг водних ресурсів на території Шацької громади. Завдяки інтернет-ресурсу можна буде відстежувати рівень ґрунтових вод та води в річках і озерах з подальшим інформуванням мешканців громад щодо якості питної води.

Він розповів, що будівництво та реконструкція каналізаційних мереж це продовження робіт, що проводилися у Шацькій громаді в рамках програми транскордонного співробітництва та за фінансової підтримки ЄС. Зокрема, у 2022 році завершилося каналізування населених пунктів навколо озера Світязь: сіл Пульмо (урочище Мокашин), Світязь, Мельники (урочище Ляпове) та західної частини Шацька.

«Новий проєкт впроваджує департамент інфраструктури Волинської ОДА у співпраці з управлінням міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської облдержадміністрації, Тернопільською міською радою, Свалявською міською радою та гміною Скєрбєшув Республіки Польща. Тобто загальний бюджет проєкту (7,92 млн євро) спрямований на усіх партнерів і кожен його реалізовує у своїх громадах, – розповів Юрій Погуляйко. – Вартість волинської частини проєкту – 2,2 млн євро, з яких 90% коштів надає Європейський Союз, а 10% це співфінансування з обласного бюджету та Шацької громади. Усі роботи триватимуть 30 місяців».

До слова, це великий позаконкурсний проєкт, що впроваджується у рамках Програми Interreg NEXT «Польща – Україна 2021-2027». Нагадаємо, що Волинська область також отримає фінансування від Європейського Союзу для відібраних 14 проєктів за темами «Здоров’я» та «Довкілля» на загальну суму понад 13 мільйонів євро у межах цієї ж програми.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Розповіли, чи готова Волинь до навчального року.

Реклама Google

Telegram Channel