Курси НБУ $ 41.33 € 45.55
Понад 7 мільйонів євро виділять європейські партнери на реконструкцію одного із волинських училищ

Планують відремонтувати гуртожиток навчального закладу, лабораторний корпус й закупити нові техніку та обладнання для навчання

Фото: Фейсбук.

Понад 7 мільйонів євро виділять європейські партнери на реконструкцію одного із волинських училищ

Колківський ЦПО увійшов до переліку закладів, на базі яких створюватимуться Центри професійної досконалості

Відбір претендентів на реалізацію проєкту відбувся у 2021 році за участі комісії Європейського інвестиційного банку та МОН України.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

Днями Колівський центр професійної освіти відвідав заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитра Завгороднього. Мета візиту – вивчити можливості для поетапної реалізації проєкту реконструкції закладу. 

«За кошти європейських партнерів плануємо відремонтувати гуртожиток нашого навчального закладу та лабораторний корпус, а також закупити нові техніку та обладнання для навчання», - розповіла директорка Колківського ЦПО, депутатка обласної ради Людмила Панасюк. Вона додала, що вартість усього проєкту становить близько 7 млн 200 тис євро.

В закладі готують фахівців зі спеціальностей тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, водій автотранспортних засобів а також кухар-кондитер. Аби підвищити якість навчання за кошти гранту тут планують закупити відповідне устаткування для практичних робіт.

«В одному з корпусів, де проводиться навчання зі спеціальностей, пов’язаних з машинами, обладнання абсолютно застаріле і потребує оновлення. Крім того, оновлення цього корпусу дозволить нам відкрити практичну базу для навчання спеціалістів – ми плануємо тут зробити автомийку та сервіс техобслуговування», - розповідає Людмила Панасюк.

Розширення та осучаснення практичної бази дозволить закладу не лише підвищувати професійну якість випускників, а й ліцензувати нові професії для навчання, переконаний голова Волиньради Григорій Недопад. «На жаль, в умовах війни кошти, які можна залучити з державного чи обласного бюджетів на розвиток навчальних закладів, дуже обмежені. Наші заклади вміють знаходити ресурси для розвитку та залучають до цього європейські інституції. Оновлення матеріально-технічної бази, закупівля сучасного обладнання дозволить відкрити в закладі нові професії, а учням – отримати необхідні практичні навички та після закінчення навчання одразу працевлаштуватися. В Україні і на Волині зокрема потрібні висококваліфіковані робітничі кадри», - наголосив Григорій Недопад.

Ще одне приміщення, яке запланували реконструювати за гроші Європейського інвестиційного банку, – п’ятиповерховий гуртожиток закладу. Він розрахований на 450 місць, проте проживає тут близько 180 учнів, оскільки останні два поверхи не використовуються. Гуртожиток давно потребує капітального ремонту, заміни системи електропостачання, водовідведення та каналізації.

«В деяких приміщення з електрики лише одна лампочка, немає розеток. Тож в проєкті реконструкції передбачили повну заміну мереж. Ми плануємо зробити типові приміщення для комфортного проживання учнів на другому, третьому, четвертому та п’ятому поверхах, а перший поверх виділили для розміщення зон відпочинку і навчання», - розповів керівник КП «Волиньпроект» Дмитро Дубняк.

За результатами зустрічі Дмитро Завгородній зазначив, що реалізацію проєкту почнуть із реконструкції гуртожитку, а згодом перейдуть до ремонту лабораторного корпусу та закупівлі нового обладнання. Проєкт втілюватимуть упродовж трьох років.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Розповіли, чи готова Волинь до навчального року.

Реклама Google

Telegram Channel