Курси НБУ $ 41.14 € 45.31
На Волині зростає захворюваність на COVID-19

Збільшення захворюваності на COVID-19 епідеміологи пов’язують з появою нового штаму – FLiRT.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

На Волині зростає захворюваність на COVID-19

За останній тиждень в області зафіксовано 240 випадків цієї хвороби, з них – 41 дитина

Госпіталізовано понад 60 осіб.

Про це повідомила заступниця генерального директора Волинського обласного ЦКПХ Ірина Єнжиєвська під час брифінгу в ОДА.

За її словами, справжня кількість хворих може бути значно більшою. Адже чимало волинян займається самолікуванням вдома, або переносять хворобу у легкій формі. Відтак, до лікаря не звертаються.

Збільшення захворюваності на COVID-19 епідеміологи пов’язують з появою нового штаму – FLiRT. За перебігом він близький до варіанту коронавірусу Омікрон. Однак, серед особливостей нового штаму – він швидше поширюється, а також ухиляється від імунної відповіді, тобто може призвести до повторного захворювання на ковід.

«Відомо, що п’ять випадків цього вірусу виявлено у хворих з України. Наразі ми щомісячно надсилаємо зразки біологічного матеріалу в референс-лабораторії Центру громадського здоров’я. Нового субваріанту FLiRT поки що серед мешканців Волинської області не виявлено», – зазначила Ірина Єнжиєвська.

Заступниця начальника управління охорони здоровʼя облдержадміністрації Людмила Рожко наголосила, що усі медичні заклади Волині готові до роботи в умовах зростання захворюваності на COVID-19.

«Пацієнти лікуються стаціонарно в інфекційних відділеннях практично в кожному закладі спроможної мережі. Базовим закладом, звичайно, залишається Волинська обласна інфекційна лікарня. Це наш кластерний заклад, де є всі умови згідно наявних рекомендацій лікування, – розповіла Людмила Рожко. – На сьогодні по області в стаціонарі перебуває 75 дорослих та 35 дітей. Насамперед госпіталізують людей, які вже мають якісь ускладнення. Найчастіше – це пневмонія».

Обоє спікерів наголошують на важливості та необхідності вакцинації від ковіду. Наразі в Україні використовується омікронспецифічна м-рнк вакцина виробництва Pfizer.

Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна знайти за посиланням (https://bit.ly/3WGy8Dv) або зателефонувавши до контакт-центру за номером 0 800 60 20 19.

До слова, на Волині налічується 95 пунктів вакцинації. Окрім того, щеплення можна зробити під час виїзних акцій «Територія здоров’я» у спеціально обладнаному вакцинальному автобусі. Вакцина є безоплатною для громадян.

Також Міністерство охорони здоровʼя оновило рекомендації щодо вакцинації проти COVID-19: для більшості людей достатньо зробити одне щеплення. Ревакцинацію через 6-12 місяців рекомендовано робити лише людям із груп ризику:

  • дорослим і дітям, які мають ослаблений імунітет чи супутні або важкі хронічні захворювання;
  • вагітним;
  • людям, старшим за 60 років;
  • дорослим і дітям, які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної інфекції;
  • представникам професійної групи ризику (наприклад, лікарі, вчителі, військові та ін.).

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Чи є в медзакладах Луцька вакцина проти COVID-19.

Реклама Google

Telegram Channel