Курси НБУ $ 41.14 € 45.31
Протягом місяця на Волині оголошено майже 3 тисячі тендерів

Боротьба з корупцією.

Фото: facebook.com.

Протягом місяця на Волині оголошено майже 3 тисячі тендерів

Робоча група «Прозорість та підзвітність» у Волинській області продовжує свою роботу, забезпечуючи контроль та моніторинг закупівель, що оголошуються за кошти місцевих бюджетів

За словами начальника ОВА Юрія Погуляйка, такі методи контролю є ключовими елементами у боротьбі з корупцією та неефективним використанням бюджетних коштів.

Про це інформує Волинська обласна державна адміністрація.

Загалом, в період з 1 серпня по 12 серпня 2024 року на території Волинської області оголошено 2900 тендерних закупівель у різних сферах. Очікувана вартість – 226 928 тис. грн.

За результатами моніторингу, робочу групу зацікавив тендер оголошений відділом капітального будівництва, житлово-комунального господарства, благоустрою, розвитку інфраструктури та комунальної власності Любешівської селищної ради.

Планують придбати 70 шт. металевих каркасів для кріплення портретів в селищі Любешів, на суму – 238 000 тис. грн.

В додатку 4 до тендерної документації вказана інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, технічна специфікація до предмета закупівлі з розмірами каркаса та технічними характеристиками металевої конструкції.

Дослідивши ціни на труби профільні та виконання робіт, собівартість однієї конструкції може складати не більше 1900 тис. грн при заявленій вартості 3400 тис. грн за одиницю. Тож переплата в цілому по даній закупівлі може становити близько 100 000 тис. грн.

Члени робочої групи «Прозорість і підзвітність» рекомендували замовнику переглянути доцільність закупівлі та за можливості скасувати тендерну процедуру.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині розпочали сіяти ріпак під урожай 2025 року.

Реклама Google

Telegram Channel