Курси НБУ $ 41.14 € 45.31
Порошенко закликав британців дати дозвіл на використання ракет Storm Shadow

Ракета Storm Shadow.

Волинь-нова

Порошенко закликав британців дати дозвіл на використання ракет Storm Shadow

Петро Порошенко в ефірі телеканалу Sky News закликав Велику Британію дати дозвіл українським Збройним Силам використовувати крилаті ракети Storm Shadow для ударів по законним військовим цілям на території росії

Відповідаючи на запитання, якою є мета операції ЗСУ в Курській області, Порошенко сказав: «хочу запевнити, що Україні не потрібен жодний шматок російської землі. Зовсім навпаки, ми хочемо зберегти міжнародне право, зберегти суверенітет і територіальну цілісність України. І цей інструмент, ця операція – це просто демонстрація того, що путін розуміє лише одну мову, і це мова сили», інформує eurosolidarity.

 

 Порошенко звернув увагу, що після початку цієї операції російська влада різко змінила позицію щодо обміну полоненими: «лише кілька днів тому путін зробив заяву про те, що він негайно припинить і розірве будь-які переговори про звільнення українських полонених і їхній обмін. Сьогодні Financial Times опублікували заяву про те, що росіяни з нетерпінням чекають початку переговорів про звільнення українських полонених.  Це дуже хороший приклад», – пояснив п’ятий Президент.

«Це – крок до звільнення українських земель, це крок до припинення війни. В цій ситуації нам потрібно посилювати українські Збройні Сили, нам потрібна зброя від наших партнерів по НАТО, включаючи Велику Британію. Нам потрібні санкції як сильна мотивація для путіна припинити його здатність фінансувати війну, потрібно зробити сильнішою міжнародну коаліцію, включаючи членство України в НАТО», – сказав Порошенко.

«Я також маю особливий запит для наших британських партнерів: нам обов’язково потрібно, щоб усю британську зброю, яку ми отримуємо від Великої Британії, ми мали можливість використовувати проти законних цілей на території росії, включаючи ракети Storm Shadow. Ми використовуємо їх лише проти російських аеродромів. Коли російські бомбардувальники піднімаються та атакують авіаційними бомбами українські цивільні об’єкти, то Storm Shadow є надзвичайно ефективною зброєю проти цих російських варварів. Нам якнайшвидше потрібен цей дозвіл», – звернувся Петро Порошенко до британців.

«Ми бачимо, як росія починає нарощувати свої укріплення, щоб зупинити подальшу наступальну операцію України. Тому що вони не можуть зупинити українські війська іншими засобами. Я не знаю, як довго ми там пробудемо, як далеко ми підемо. Я просто хочу показати, що вся техніка, яка стоїть за мною, йде за кілька днів на кордон з російською федерацією для наших Збройних Сил, які зараз знаходяться в Курській області. Ми робимо все можливе, щоб наші Збройні Сили були сильнішими», – сказав Порошенко.

На запитання, чи не спровокує ця військова операція путіна на чергову ескалацію, Порошенко сказав: «починаючи з 24 лютого 2022 року, ми зі зброєю в руках робили все можливе, щоб захистити Київ, щоб захистити Україну. Щодня ми втрачаємо наших цивільних, наших дітей, наших жінок і наших солдатів. путін не може зробити нічого гіршого, ніж те, що він зробив під час нападу на Україну, тому що він взагалі хоче знищити Україну. Тож я просто хочу передати вам ще одне повідомлення: не бійтеся путіна, не довіряйте путіну і не бійтеся  перемоги українців. Вірте в українську перемогу. Ви можете порівняти: коли путін напав на Україну, сотні тисяч українців стояли на вулицях і зупиняли російські війська. Під час української присутності в Курській області у нас не було жодного цивільного, який протестував проти українських військ. Ми діємо відповідно до міжнародного права, ми нікого не чіпаємо, і за неофіційною інформацією, ми взяли понад дві тисячі російських військовополонених. Це демонстрація того, наскільки сильно росія «хоче» воювати. Безумовно, Україна буде дотримуватися норм гуманітарного права, тому що не знайдеш жодної іншої нації у світі, яка більше хоче миру, ніж ми», – наголосив Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel