Курси НБУ $ 41.14 € 45.31
Рівняни ділилися досвідом з волинянами

Було пізнавально!

Фото: Facebook.

Рівняни ділилися досвідом з волинянами

Гощанська громада Рівненської області у 2023 році прийняла переміщений Бахмутський центр професійно-технічної освіти. Процес налагодження роботи тривав майже рік

Міський голова Борис Карпус, його заступники Ніна Шумська та Микола Пасевич, а також заступниця начальника управління освіти Вікторія Римарчук побували у релокованому на Рівненщину Центрі профтехосвіти.

Про це повідомляє Нововолинська міська рада.

Зустрічав делегацію з Нововолинська голова Гощанської громади Микола Панчук. Разом з директором Бахмутського ЦПТО Ігорем Гаєвим оглянули кілька діючих майстерень та кабінети, де триває ремонт. 

= Колишню будівлю селищної ради переробляють на гуртожитки для учнів.

= На облаштування навчально-практичного корпусу надійшла державна субвенція.

= Очільник Гощанської громади розповів про переваги релокації. Серед основних – забезпечення місцевої молоді затребуваними робітничими професіями та працевлаштування працівників освіти. Наприклад, із 95 працівників закладу, більшість становлять саме місцеві жителі. 

= Наявність профтеху в селищній громаді впливає й на економічну привабливість регіону.

Торік у Бахмутському Центрі профтехосвіти навчалися понад пів тисячі учнів. Переважно з громад Рівненської області. Є й учні з інших областей, вони здобувають знання дистанційно. Завершується вступна кампанія 2024 року.

Діалог з громадою, яка прийняла релокований заклад професійно-технічної освіти, – корисний досвід для Нововолинська. Адже триває робота над переміщенням профтехів із прифронтових регіонів у наше місто», йдеться в повідомленні.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 Читайте також: «У селі на Волині діти не матимуть дитсадка».

 
 

Реклама Google
 

Telegram Channel