Курси НБУ $ 41.14 € 45.31
На заповідних територіях Волині встановлять інформаційні та охоронні знаки

Коефіцієнт заповідності території громади складає 27,86%.

Фото: lutskrada.gov.ua.

На заповідних територіях Волині встановлять інформаційні та охоронні знаки

На території Луцької міської громади розміщені 36 об’єктів природно-заповідного фонду України державного та місцевого значення, що перебувають у підпорядкуванні різних суб’єктів господарювання

Коефіцієнт заповідності території громади складає 27,86% і є досить високим показником порівняно з іншими територіальними громадами.

Про це інформує Луцька міська рада.

Найбільша частина заповідних територій в межах нашої громади розміщені в Жидичинському та Прилуцькому старостинських округах. Це території що входять до складу Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Для мешканців нашої громади вони відомі як комунальний ліс біля с.Кульчин та «Панський ліс» біля с.Сапогів та с.Прилуцьке. 8 об’єктів ПЗФ розміщені в обласному центрі м.Луцьку.

 

Території та об’єкти, що мають особливу екологічну, наукову, естетичну, господарську, а також історико-культурну цінність, підлягають комплексній охороні, порядок здійснення якої визначається положенням щодо кожної з таких територій чи об’єктів. В підпорядкуванні Луцької міської ради є 13 територій та об’єктів в межах громади. Охоронні зобов’язання покладені на комунальне підприємство «Парки та сквери міста Луцька».

 
 

На землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.

 

Органи місцевого самоврядування сприяють охороні й збереженню територій та об’єктів природно-заповідного фонду, виконанню покладених на них завдань.

 

З метою посилення охорони територій та об'єктів природно-заповідного фонду, забезпечення інформованості та природоохоронного виховання населення на об’єктах встановлюються державні знаки та аншлаги.

 

Державні знаки та аншлаги на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду складають систему інформаційних та охоронних знаків цих територій (об’єктів), що направлена на інформування населення та природокористувачів про найменування, межі, правовий статус та основні вимоги щодо охорони цих територій (об’єктів) природно-заповідного фонду.

 
 
 

Інформативність знаків дозволяє попередити природокористувача про наявність, категорію та межі природно-заповідних об'єктів, про їх підпорядкування. Найбільше інформативне навантаження несуть інформаційні щити, на яких в картографічній та текстовій формі подається максимум відомостей про об'єкт. Інформативність знаків забезпечується також правильним вибором місця їх установлення.

 

Наочність - обов'язкова умова охоронних знаків. Вони повинні розміщуватись в місцях найбільш можливої появи відвідувачів, бути помітними на місцевості.

 
 

На виконання законодавчих вимог щодо охорони та збереження об’єктів природно-заповідного фонду України відділом екології міської ради замовлено виготовлення 30 шт. охоронних та інформаційних знаків державного зразка та встановлено їх на місцевості підрядною організацією ПрАТ«Сяйво».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині розпочали сіяти ріпак під урожай 2025 року.

Реклама Google

Telegram Channel