Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
Луцьк прагне стати містом з нульовим рівнем відходів

У місті розпочнеться новий етап з новими завданнями, які спрямовані на мінімізацію кількості відходів.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

Луцьк прагне стати містом з нульовим рівнем відходів

Сьогодні Луцький міський голова Ігор Поліщук підписав документ-зобов’язання, який декларує наміри Луцька стати містом з нульовим рівнем відходів

«Підписання цього документа стає відправною точкою для потрапляння в початковий етап — в кандидатство. Коли ми його виконаємо, у 2028-му році до нас приїдуть європейські аудитори, які будуть приймати остаточне рішення. Якщо їм все сподобається, вони дадуть нам офіційний сертифікат, і Луцьк стане сертифікованим містом. Після того у нас розпочнеться новий етап з новими завданнями, які спрямовані на мінімізацію кількості відходів», - розповіла голова громадської організації «Нуль відходів Луцьк» Катерина Демидюк.

Про цейдеться на сайті Луцької міської ради.

Підписавши цей документ, місто бере на себе зобов’язання щодо впровадження різноманітних заходів: навчання жителів громади, працівників міської ради, причетних до поводження з відходами, залучення бізнесу, які ведуть до зміни системи поводження з відходами в напрямку мінімізації їх утворення.

За словами начальника відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак, якщо сьогодні кожен українець утворює близько куба відходів на рік, а це орієнтовно 340-500 кілограм, в залежності від сезонів, то місто бере на себе зобов’язання до 2028-го року утворення відходів звести до 120-ти кілограм на людину.

«Це дуже амбітні задачі, які можуть бути впроваджені за рахунок всестороннього залучення міської громади до реалізації таких заходів. Міська рада, перш за все, повинна виконувати різноманітні заходи, щоб цю місію здійснити, адже в нас є комунальне підприємство-монополіст у сфері надання послуг зі збору та утилізації відходів», - сказала вона.

Під час останній сесії міської ради була прийнята Стратегія розвитку нашої громади, в якій одна зі стратегічних цілей: «Луцька громада — сучасний екополіс». «В розрізі нашого руху вперед йде сталий розвиток. Ми декларуємо своїм завданням — рух шляхом сталого розвитку. Це один із кроків для реалізації нашої стратегічної цілі», - наголосила Оксана Лисак.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На заповідних територіях Волині встановлять інформаційні та охоронні знаки.

Реклама Google

Telegram Channel