Курси НБУ $ 41.14 € 45.31
Чому у Волинському ТЦК проти втручання адвокатів

Адвокати не повинні втручатися у процеси мобілізації.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Чому у Волинському ТЦК проти втручання адвокатів

У Волинському обласному ТЦК заявили, що адвокати не повинні втручатися у процеси мобілізації та проходження ВЛК

Процес мобілізації та проходження військово-лікарської комісії є чітко регламентованими процедурами, що визначаються законодавством України. Ці процедури мають на меті забезпечити безпеку та ефективність комплектування Збройних сил України, враховуючи як права військовозобов'язаних, так і потреби оборони держави.

Про це йдеться на сторінці Волинський обласний ТЦК та СП.

Адвокати не повинні втручатися у ці процеси з кількох причин:

- Процедури мобілізації та медичного огляду мають спеціалізований характер і вимагають відповідних знань та навичок, якими володіють уповноважені посадові особи та медичні фахівці.

- Втручання адвокатів може призвести до порушення об'єктивності та незалежності процесу мобілізації та медичного огляду.

- Процеси мобілізації та медичного огляду мають важливе значення для національної безпеки, і їхнє дотримання повинно бути поза впливом будь-яких зовнішніх осіб чи організацій.

- Відповідно до пункту 58 Постанови №560, особи, які мають право на відстрочку, подають особисто документи на ім'я голови комісії ТЦК та СП (крім заброньованих та посадових (службових) осіб, зазначених у підпунктах 16-23 пункту 1 додатка 5).

Нагадаємо: Підставою для такого повідомлення, як зазначили у ТЦК, стало відео у медіа щодо роботи ТЦК у Луцьку.

«Хочемо запевнити вас, що звинувачення щодо проведення когось поза чергою нашими військовослужбовцями є абсолютно безпідставними і не підтверджуються жодними фактами.

Те, що ви бачите на відео, є викривленням справжньої ситуації. Кожен громадянин, який звертається до нашого центру, отримує послуги у порядку черги. Черговість обслуговування може варіюватися в залежності від типу послуги, яку потрібно отримати. Якщо особа прийшла, аби виготовити документи - це є одна черга, якщо ж громадянин отримав повістку - це інша черга, якщо ж особа прийшла подати чи забрати документи щодо відстрочки - це ще дві додаткові черги» - пояснили у ТЦК.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як відбувається персональний супровід обраних у Луцькому ТЦК (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel