Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
«Досить страху: світ має примусити росію до закінчення війни»

«Хто не береже власну армію, приречений втратити й власну державу».

Фото із сайту prm.ua.

«Досить страху: світ має примусити росію до закінчення війни»

«І – жодних компромісів щодо членства України в ЄС та НАТО»! Про це народний депутат України Петро Порошенко написав у статті для авторитетного французького видання «Le Figaro». Подаємо його текст із скороченнями

«У протидії путінській росії завжди краще керуватися чіткими підходами.

По-перше, нічого про Україну без України. 

По-друге, жодних компромісів щодо наших незалежності, суверенітету та національної ідентичності. Їхня ерозія під будь-яким приводом – рівносильна перемозі путіна. 

По-третє, жодних компромісів щодо територіальної цілісності в обмін на мир. Це був би не обмін, а вбивство засадничого принципу повоєнного світоустрою з непередбачуваними наслідками, і, так, – вбивство тисяч українців, включаючи дітей, які залишаючись на окупованих територіях, продовжують вірити у повернення свободи завдяки безкомпромісній позиції вільного світу.

По-четверте, жодних компромісів щодо обороноздатності держави та зміцнення української армії, в тому числі шляхом західної зброї та допомоги. Хто не береже власну армію, приречений втратити й власну державу.

По-п’яте, жодних компромісів щодо санкцій та відповідальності агресора. Без них не буде ані запобіжників для досягнення перемоги та справжнього миру, ані попередження для інших потенційних агресорів.

І, нарешті, – жодних компромісів щодо членства України в ЄС та НАТО. Україні потрібні не так звані «гарантії безпеки», які не містять ані гарантій, ані безпеки. А – «гарантії членства в НАТО». Десятки договорів про співпрацю в сфері безпеки та оборони з Україною не зроблять для миру, безпеки й стабільності в світі того, що здатен зробити один єдиний документ – Вашингтонський договір 1949 року. Лише приєднання нашої держави до нього поставить крапку у війні путіна проти демократії та всіх нас. Ба більше, поставивши край неоколоніальним і неоімперіалістичним амбіціям москви, сама росія нарешті отримала б шанс зосередитися на внутрішніх змінах, а не чергових реваншистських планах щодо суверенних сусідів.

Україні потрібні не так звані «гарантії безпеки», які не містять ані гарантій, ані безпеки. А – «гарантії членства в НАТО.    

Саме тому – досить страху і напівзаходів. У західного світу є все, що потрібно для перемоги та стратегічної поразки росії ще в Україні. Не треба боятися перемоги України. Ця перемога – про збереження державності, відновлення міжнародно визнаних кордонів і захист людей. 

Так само не варто боятися поразки росії. Вона – про виведення російських військ із окупованих територій, позбавлення москви можливості тероризувати світ і вбивати людей, відповідальність за агресію. Час для примушення росії до миру, а не умиротворення. Час для справжнього трансатлантичного лідерства, яке запамʼятають історія і людство з вдячністю. Час перемагати».

Тільки факт

5 мільярдів 600 мільйонів гривень – це сума допомоги, яку за останні два з половиною роки Фонд Порошенка надав Збройним силам України (з них 5 мільярдів – особисті гроші родини Петра та Марини Порошенків).

За цей час закупили й доставили на фронт 27 429 FPV-дронів, 220 нічних FPV-дронів, 1500 нічних і денних «Мавіків».

Окрім цього, у військо передали 353 вантажівки DAF, 11 бронемашин Shield, 90 БпЛА Poseidon, 200 лазне-пральних комплексів, 69 пересувних авторемонтних майстерень, 40 моторних човнів, 400 квадроциклів, 41 екскаватор, 2 тягачі Oshkosh, 40 вантажівок Foden, 3000 детекторів дронів «Ванільний цукорок», 10 560 шин, 40 купольних  засобів РЕБ «Шатро», 28 засобів протидії технічним розвідкам «Ай-Петрі», сотні Starlink, тисячі радіостанцій, десятки автобусів та десятки мобільних шиномонтажних комплексів і десятки командно-штабних модулів. 

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий президент України, народний депутат.

Реклама Google

Telegram Channel