Курси НБУ $ 41.35 € 45.82
росію можна і потрібно атакувати

Німецький генерал Крістіан Фройдінг (праворуч) проаналізував бойові дії в Курській області і зауважив, що їм передувала велика підготовка і серйозна розвідка.

Фото із сайту focus.ua.

росію можна і потрібно атакувати

Хочу написати декілька слів про Курськ

Я – не військовий. Не можу сказати, який задум і в чому ідея. Так і немає сенсу зараз аналізувати ситуацію там. Для розуміння картини потрібно ще декілька днів.

Але зафіксуймо для себе: Вперше після Другої світової війни іноземна армія проводить загальновійськову операцію на територію Росії і бере населені пункти під свій контроль. Це – дуже важлива історія.

З політичної точки зору:

  1. Ми показуємо не росіянам, а європейцям та американцям, що тут ніякі ядерні удари неможливі. росію можна і потрібно атакувати.
  2. Ми намагаємось зіграти якось ІНАКШЕ. Згадайте контрнаступ? Оголосили, куди будем бити, і повели туди бригади просто «в лоб». Погана історія.
  3. Ми поповнюємо обмінний фонд. Ми розтягуємо російський фронт.
  4. Ми ПЕРЕХОПЛЮЄМО ініціативу, що – неймовірно важливо.
  5. Ми показуємо світу нікчемного путіна. У нього захоплюють територію, а він про мотоцикли спілкується і туризм.

Ну, і останнє про наших союзників. Дуже дивна позиція США: щось там перевіримо. Що перевіряти? У нас йде війна. Ви – наші основні союзники.

Наше завдання – перемогти росію. Нам потрібно бити по її території і потрібно знищувати ворога УСЮДИ. Ми тут не в шахи граємо, у нас – реальні життя реальних людей... З цим треба працювати.

Ну, і молимося за всіх наших воїнів прямо зараз. Хай Бог буде з ними і оберігає їх. Тримаймо стрій!

Олексій ГОНЧАРЕНКО, народний депутат України, фракція «Європейська Солідарність».

Реклама Google

ПРЯМА МОВА

Юрій ЛУЦЕНКО, політик, учасник російсько-української війни, про операцію Сил оборони України на території Курської області росії:
«Події деморалізують російську публіку. путін виявляється не всемогутнім. Це дуже схоже на вʼєтнамський «Наступ Тет» 1968 року. Хоч Вʼєтконг і не досяг перемоги на полі бою, але американське суспільство усвідомило, що перемога – фактично неможлива. З цього почалися переговори про мир».

Пітер СТАНО, речник ЄС, про наступ українців у Курській області рф: 
«Наша принципова і загальна позиція полягає в тому, що Україна зазнала незаконної агресії. Отже, Україна веде законну оборонну війну. Згідно з міжнародним правом, Україна має право захищати себе, і це право містить також завдання ударів по ворогу на його території».

Роман ПОЛЬКО, польський генерал у відставці, екскомандувач Силами спеціального призначення, вважає, що дії на Курщині мають сприяти тому, що партнери України врешті припинять боятися ескалації з боку росії:
«Добре, що Україна вживає дій, які дивують росіян. Захід повинен уже зараз зняти всі обмеження і менше декларувати, а більше постачати Україні бойових засобів».

Читайте також: Зараз нема чужих воїнів… Колонка журналіста з Волині.

Telegram Channel