Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
Квашені помідори на зиму

Смачного!

Фото: Відкриті джерела.

Квашені помідори на зиму

Рецепт – на трилітрову банку Квашення – чудовий спосіб зберегти овочі на зиму, без консервування. Сьогодні хочу показати вам, як наквасити помідорів на трилітрову банку. Виходять така закуска не лише смачною,  а й корисною. Час приготування – 15 хв + 3 дні на ферментацію (бродіння)

Які помідори обрати

Обирайте тверді, м’ясисті та стиглі помідори, без плям та пошкоджень – такі плоди краще збережуть свою текстуру. Також варто надати перевагу овочам середнього розміру та однаковим за формою, адже їх простіше розмістити в банці.

Як підготувати банки

Оскільки ми не консервуємо помідори, а навпаки стимулюємо процес бродіння, банки стерилізувати не потрібно. Достатньо переконатися у відсутності в них тріщин та ретельно вимити їх у гарячій воді.

Інгредієнти:

• 2 кг томатів;

• 2 лаврових листки;

• 3 зубчики часнику;

• 5 гілочок петрушки;

• 1 ст. л. цукру;

• 2 ст. л. солі;

• 2 листочки смородини;

• 2 листочки хрону;

• 1 «парасолька» кропу;

• 1120– 1300 мл холодної кип’яченої води.

Квашені помідори на зиму: покроковий рецепт

Крок 1: Помийте 2 кг помідорів та зелень. На дно чистої банки викладіть 3 розрізані навпіл зубчики часнику, потім щільно викладіть до банки помідори, 5 гілочок петрушки, «парасольку» кропу, пару листочків хрону та смородини.

Крок 2: Приготуйте розсіл. Для цього в каструлю налийте холодну кип’ячену воду, додайте 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі та перемішайте. Влийте розсіл в банку з томатами та закрийте нетугою капроновою кришкою.

Крок 3: Банку поставте в миску чи пластиковий піддон та залиште постояти 3 дні за кімнатної температури. Миска потрібна, адже під час бродіння розсіл може потрохи виливатися з банки – це нормально. 

Потім зберігайте квашені помідори в холодному погребі або в холодильнику.

Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий.

Читайте також: «Якою буде сьогодні погода на Волині».

Реклама Google

Telegram Channel