Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
Як у комедії «Кавказька полонянка»:  у рефрижераторі перевозили  16 ухилянтів

Пригадуєте, як виводили з морозильника «Бувалого» (Євгена Моргунова), «Боягуза» (Георгія Віцина) і «Бовдура» (Юрія Нікуліна) – героїв фільму «Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика» (1966)?

Фото із сайту – Youtube.com.

Як у комедії «Кавказька полонянка»: у рефрижераторі перевозили 16 ухилянтів

В Україні викрили іноземців, які вигадали оригінальну «схему» незаконного перетину кордону

В Одеській області правоохоронці викрили та повідомили про підозру двом іноземцям, які в рефрижераторі перевозили за кордон 16 чоловіків. Цю схему було викрито. Про це інформує пресслужба Національної поліції України. 

Правоохоронці встановили, що два 39-річні іноземці, які займалися перевезенням м’ясної продукції з України, організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку через кордон. Під прикриттям своєї підприємницької діяльності вони сховали 16 військовозобов’язаних чоловіків у рефрижераторі з м’ясом великої рогатої худоби та намагалися вивезти їх через один із пунктів пропуску до Республіки Молдови.

За такі послуги кожен «клієнт» мав сплатити організаторам від 6000 до 8000 доларів. Додатково зловмисники планували отримати ще 2000 євро за внесення штампа про законний в’їзд у паспорт, що мало бути організовано вже за кордоном.

Поліцейські вилучили вантажівку, товарно-транспортну документацію, телефони, які використовували для організації переправлення, а також інші докази злочинної діяльності.

Правоохоронці затримали іноземців відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі слідчі висунули їм підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями, а також сприяння вчиненню цього злочину шляхом порад і вказівок, здійснене щодо кількох осіб із корисливих мотивів, за попередньою змовою групи осіб.

Санкція цієї статті передбачає покарання до 9 років позбавлення волі з можливістю додаткового обмеження права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років, а також конфіскацію майна. 

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 10 мільйонів гривень. Досудове розслідування триває.

А через 48 років українські чоловіки за «гайдаївським» принципом хотіли незаконно перетнути кордон та потрапити до Молдови.
А через 48 років українські чоловіки за «гайдаївським» принципом хотіли незаконно перетнути кордон та потрапити до Молдови. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel