Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
Волинський боєць пройшов ще Першу російсько-чеченську війну

Хоч і народився на території рф, але завжди вважав себе українцем.

Фото: 100 окрема механізована бригада Сухопутних військ ЗСУ.

Волинський боєць пройшов ще Першу російсько-чеченську війну

Це – людина з дивовижною долею та величезним бойовим досвідом

Пан Сергій на псевдо Лебідь – інструктор штабу Ковельського батальйону 100 ОМБр.

Народився і виріс на території рф, був призваний на строкову службу до тамтешньої армії і пройшов у її складі Першу російсько-чеченську війну. Відразу після демобілізації Сергій виїхав на історичну Батьківщину своїх предків, адже завжди вважав себе українцем.

Брав участь в АТО. У перший день широкомасштабного вторгнення знову став на захист України.

Протягом доби керував діями своєї групи, вже будучи пораненим…

Понад рік запеклих боїв у Серебрянському лісі… Згодом – Покровський напрямок.

Сергій (Лебідь) був старшим групи з 15-ти бійців, яка понад дві доби тримала кругову оборону у двоповерховому будинку в Очеретиному.

«Бій тривав у режимі нон-стоп: як не артобстріл – так штурм. Але у нас була чудова взаємодія. Кожен знав, що саме і де саме він мав робити. Кулеметники наші відмінно працювали. «Ефпівіхи» (дрони – ред.) працювали класно. Артилерія також добре потрудилася, – згадує ті драматичні дні Сергій. – На другу добу ворог «розібрав» другий поверх – мусили всі спуститися на перший».

Під час того бою в Очеретиному Сергій одержав контузію та осколкове поранення спини. Проте чоловік навідріз відмовився від евакуації – протягом доби керував діями своєї групи, вже будучи пораненим…

«Я однозначно вірю в нашу Перемогу. Скажу більше – без такої віри нема чого й воювати, – розмірковує військовий. – Їх справді більше, залізяччя у них також більше, але ми – у себе вдома. Ми воюємо за святе – за власні сім’ї і за нашу Україну».

Леся КВІТКА.

Читайте також: «Волинянка отримала 250 тисяч гривень гранту і відкрила заклад».

Реклама Google

Telegram Channel