Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
У селі на Волині дружина полеглого Героя у пам'ять про нього відкрила спортмайданчик

Вічна шана Герою!

Фото: facebook.com.

У селі на Волині дружина полеглого Героя у пам'ять про нього відкрила спортмайданчик

14 серпня 2024 року у гімназії села Текля відбулось урочисте відкриття спортивно-тренажерного майданчика, який подарувала дружина Наталія Григорівна в пам’ять про свого чоловіка

Воїн Петро Шилюк у перші дні повномасштабного вторгнення ворожих військ в Україну був призваний до Збройних Сил України. Проходив військову службу в 68-й окремій єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша. Виконував бойові завдання у районі населених пунктів Новомайорськ, Богатир, Пречистівка, Павлівка Вугледарського району Донецької області.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці навчального закладу.

27 січня 2023 року ворог розпочав мінометний та гранатометний обстріл позицій 68-ї бригади поблизу с. Павлівка Донецької області. Загарбникам вдалося оточити українських Захисників, серед яких був і Петро Шилюк. Воїни героїчно відбивали атаки ворога. Їх «крили» мінометним вогнем, обстрілювали танками. Нищівний удар авіації став фатальним для наших Воїнів. Бої тривали постійно. Забрати загиблих не вдавалося.

Доля Петра Шилюка була невідомою. Вдивлялись у світлини, переглядали відео, надіялись… 15 березня 2023 р. дружина отримала трагічну звістку. Петро Шилюк загинув 27 січня 2023 року від мінно-вибухової травми у районі с. Павлівка Донецької області. Він загинув як Герой, захищаючи свою державу.

Петро був відкритою, щирою людиною, завжди готовою допомогти. Коли приходив у короткочасну відпустку, запевняв, що обов'язково з перемогою повернеться з війни, а ще любив тренувати молодшого сина Марка і хотів, щоб у його рідному селі був сучасний спортмайданчик. У пам’ять про свого чоловіка та батька дружина та сини здійснили його мрію, що є прикладом безмежної любові, людяності, жертовності та патріотизму.

«Я думаю, що це буде найкращий спомин про мого Петра», — сказала на відкритті Наталія.

Новий майданчик – це радісна подія для дітей , молоді та дорослих ,для всіх тих, хто любить спорт. 10 тренажерів розраховані на всі групи м'язів — спини, рук, ніг. Тобто кожен за всіма своїми вподобаннями зможе знайти собі заняття. Секретар Дубечненської сільської ради Алла Лавренюк, директор гімназії Галина Лащук подякували сім’ї Героя за чудовий подарунок . Також відбулось традиційне урочисте перерізання стрічки. Хвилиною мовчання присутні вшанували Героїв-захисників, які віддали свої життя, щоб ми могли жити, працювати, спокійно ходити рідними вулицями, планувати та втілювати в життя ось такі добрі наміри. Отець Іван Дмитрук здійснив обряд освячення.

Світла пам’ять та Царство Небесне Петру. Уклін Герою та його родині!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинським поліцейським для боротьби із ворогом на фронті передали 20 дронів.

Реклама Google

Telegram Channel