Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
На Ківерцівщині єгері лікують самця козулі європейської

Тварину назвали Ваською.

Фото Поліський лісовий офіс.

На Ківерцівщині єгері лікують самця козулі європейської

Тварина постраждала у «лицарському турнірі» за увагу самки. Далеко не всі історії про любов мають happy end

Насправді не варто забирати диких звірів з лісу - ні маленьких, ні дорослих. Але це окремий випадок, адже тваринка поранена і без допомоги може загинути.

Такі історії в цей період трапляються, тому що з початку серпня самці перебувають у стані постійного збудження та втрачають обачність, інформують в Поліському лісовому офісі.

 

 Тварини майже перестають харчуватись, їхня вага стає критично малою. Багато сил витрачають, аби помітити територію.

Між суперниками виникають справжні бійки, які нерідко закінчуються травмами.

Саме після такого поєдинку, три дні тому, єгері Ківерцівського лісництва філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП Ліси України натрапили у лісі на знесиленого самця козулі, який навіть не мав сил підвестися.

Кілька днів Ваську, саме так назвали тваринку Олександр Хитрик та Михайло Кадик, лікували та поїли молоком. Зараз самець козулі проходить реабілітацію в одному із вольєрів філії (ось яку ще функцію виконують вольєри в лісі).

 

 Для допитливих читачів

Козуля європейська належить до роду оленевих, тварина має невеликий розмір та вагу до 32 кг. Ріжки починають рости з 4-х місяців лише у самців. Самиці доволі плодовиті, щороку приносять по 2 телятка. Мають 2 періоди гону: основний - в серпні, додатковий - у грудні.

Реклама Google

Telegram Channel