Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
У місті на Волині опікуни радилися з фахівцями (Фото)

Інформації було багато.

Фото: Горохівська міська рада.

У місті на Волині опікуни радилися з фахівцями (Фото)

Службою у справах дітей Горохівської міської ради була проведена нарада опікунів, піклувальників, що проживають на території громади та виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на тему: «Соціально-правовий захист дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані під опіку, піклування громадян»

Климчук М. Б. – директор КУ «Центр надання соціальних послуг» міської ради, котрий розповів про соціальне супроводження дітей, які перебувають під опікою, піклуванням громадян та запропонував перелік соціальних послуг, котрі надаються Центром надання соціальних послуг для опікунів.

Про це повідомила Горохівська міська рада.

«У нараді також прийняв участь Дмитрук А. В. – начальник відділу з призначення та виплати державних соціальних допомог управлінням соціальної та ветеранської політики Луцької районної державної адміністрації Волинської області відділення №1 м. Горохів, котрий проінформував опікунів про призначення державної соціальної допомоги на дітей над якими встановлено опіку, піклування та терміни поновлення документів опікунами, піклувальниками.

Представник медицини,  Губська О. П – заступник медичного директора з амбулаторно-поліклінічної роботи КП «Горохівська багатопрофільна лікарня Горохівської міської ради» проінформувала запрошених щодо проведення щорічного медичного обстеження підопічних опікунами, піклувальниками.

Також у нараді прийняла участь Лапків С. С. - інспектор сектору ювенальної превенції Луцького РУП ГУНП у Волинській області, яка розповіла детально дорослим про превентивні міри опікунів, піклувальників щодо запобігання вчинення підопічними протиправних дій. Відповідальність опікунів, піклувальників щодо неналежного виконання ними опікунських обов’язків, згідно чинного законодавства. Представник правоохоронних органів наголосила опікунам щодо відповідального ставлення до виконання опікунських обов’язків та особливого контролю з боку дорослих на поведінку дітей.

Маркевич Я. О. – клінічний психолог КНП «Горохівський центр первинно-медичної допомоги» надала психологічні поради опікунам, піклувальникам щодо підтримання ментального здоров’я у підопічних, у зв’яку із воєнним станом у державі. Психолог розповіла про важливість збереження та підтримання психологічного здоров’я у дорослих та їх підопічних дітей, незважаючи на складну економічну та військову ситуацію в державі.

Підвела підсумки наради начальник служби у справах дітей міської ради Інна Шеремета, котра нагадала опікунам про їх права та обов’язки, згідно чинного законодавства та наголосила, що лише завдяки спільній взаємодії усіх суб'єктів соціальної роботи із опікунами, піклувальниками буде досягнуто позитивних результатів з питань соціального захисту підопічних дітей. Посадовиця подякувала дорослим за їх велике небайдуже серце та турботу, яку вони дарують дітям із непростою долею.

Працівниками служби у справах дітей для опікунів, піклувальників були підготовлені та роздані пам’ятки про їх права та обов’язки, а також проведено анонімне анкетування щодо проведення подібних зустрічей», йдеться в повідомленні.

 

 

 

 

Читайте також: «На Волині скасували традиційний благодійний фестиваль: оголошені дні жалоби за загиблим бійцем».

Реклама Google
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel