Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
Правоохоронці розпочали розслідування через відео з обезголовленням, ймовірно, українського захисника

Волинь-нова

Правоохоронці розпочали розслідування через відео з обезголовленням, ймовірно, українського захисника

За фактом поширення відео з обезголовленням, ймовірно, українського захисника розпочато розслідування. Про це 17 серпня повідомив Офіс генерального прокурора України у Telegram

«За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)», – йдеться  повідомленні.

В межах розслідування правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на перевірку оприлюдненого у соцмережах відео, інформує «Гордон».

«Поширення представниками РФ такого відео вкотре засвідчує їх повну зневагу до норм та принципів міжнародного гуманітарного права», – заявили в Офісі генпрокурора.

16 серпня у соцмережах з'явилося відео, на якому представники збройних сил країни-агресора РФ демонструють голову нібито українського військового, насаджену на кіл. Омбудсмен України Дмитро Лубінець з цього приводу звернувся в ООН і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Український проєкт Deep State зазначив, що на відео – військовий 155-ї окремої бригади морської піхоти РФ, яка вчиняла воєнні злочини під час окупації Київської області у 2022 році, а саме відео зняли біля КПП «Колотилівка» в Бєлгородській області.

Реклама Google

Telegram Channel