Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
Дослідження BRAND UKRAINE: найвідоміший український бренд у світі – Roshen

Близько 20% іноземців знають про українські бренди та можуть назвати принаймні один із них.

Волинь-нова

Дослідження BRAND UKRAINE: найвідоміший український бренд у світі – Roshen

Організація BRAND UKRAINE оприлюднила результати дослідження прийняття у світі українських брендів

Найвідомішим брендом без підказок стала кондитерська корпорація Roshen. Також у світі знають бренд жіночого одягу Sleeper (акторка Марго Роббі одягнула піжаму цього бренду на спеціальний показ фільму «Барбі»), виробника алкогольних напоїв Nemiroff і бренд одягу Paskal.

Про це повідомляє ZN.UA.

Із підказками, тобто коли потрібно було обрати знайомі бренди із запропонованого переліку, іноземці найчастіше називали українські продуктові ІТ-компанії. Найупізнаванішою виявилася Grammarly — компанія, що створила комунікаційний асистент на основі ШІ, який покращує спілкування англійською мовою, веб-сховище GitLab та знову ж таки Roshen. За ними йдуть ІТ-компанія BetterMe, що створює застосунки для підтримки фізичного й ментального здоров’я, та виробник охоронних систем Ajax.

Дослідження провели в травні 2024 року. Воно охопило доросле міське населення семи країн світу — Великої Британії, Іспанії, Німеччини, Польщі, США, Туреччини та Франції. Загальна вибірка становила 2800 респондентів (по 400 у кожній країні). Марія Липяцька, голова організації BRAND UKRAINE, у статті для видання «Дзеркало тижня» зазначає, що просування українських бізнесів на іноземні ринки може бути одним із найефективніших способів урізноманітнити міжнародний імідж України і залучити іноземні інвестиції, критично важливі для швидкої повоєнної відбудови. 

Близько 20% іноземців знають про українські бренди та можуть назвати принаймні один із них.

Основний стимул для іноземців купувати українські товари — можливість підтримати Україну.

Найсильнішою галуззю економіки України за кордоном вважають сільське господарство. На другому місці — енергетика, а на третьому та четвертому — харчова та видобувна промисловості.

Багато іноземців також добре поінформовані про наші бренди в сферах оборони, технологій, товарів для тварин і моди.

Щоб подолати розрив між сприйняттям України як аграрної країни та її здобутками в інших сферах, представники уряду, бізнесу та громадянського суспільства мають разом сформувати спільне бачення та наповнити  бренд Made in Ukraine новими сучасними сенсами - йдеться у статті.

Реклама Google

Telegram Channel