Курси НБУ $ 41.21 € 45.30
Завтра на службі московські попи на Волині востаннє помоляться за кіріла і «православних братьєв»?

російська православна церква «стала співучасницею кривавих злочинів російських загарбників».

Фотоколаж із сайту telegraf.in.ua.

Завтра на службі московські попи на Волині востаннє помоляться за кіріла і «православних братьєв»?

Рада церков підтримала заборону упц мп в Україні

Представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) підтримали законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з росією.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві.

Так, Рада церков засудила діяльність російської православної церкви та московського патріархату. Там зазначили, що російська православна церква «стала співучасницею кривавих злочинів російських загарбників».

Реклама Google

«Ми підтримуємо законодавчу ініціативу президента України щодо унеможливлення діяльності таких організацій в нашій країні, яка має також широку політичну і суспільну підтримку», – йдеться у заяві.

У ній же додали, що московський патріархат «виправдовує погроми та обмеження релігійної свободи, катування й убивства священників та пасторів і цинічно попирає Господні установлення та елементарні норми загальнолюдської моралі».

Цьому рішенню передувала зустріч Президента України з представниками Ради церков.

На ній Володимир Зеленський у своїй промові відзначив роль церков і релігійних організацій у поширенні правди про війну та заявив, що «гарантувати українську духовну незалежність – це спільний обов’язок».

«Світ має бачити, скільки церков були розбиті обстрілами агресора, як багато життів було зруйновано особисто путіним, російською армією, москвою — всіма структурами, я б сказав, російської держави, які залучені до війни. Всі ми знаємо, що серед цих структур фактично є й російська церква, яку росія використовує для придушення незалежності інших держав. Зокрема України», – сказав Зеленський.

Президент закликав Раду церков підтримати законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з росією, який незабаром має розглянути Верховна Рада.

Читайте також: На Волині парафія разом із настоятелем перейшла до ПЦУ.

Telegram Channel